Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

2SQRS lanceert blockchain service incubator

Dit artikel delen:

2SQRS, een ‘human-tech’ bedrijf gevestigd in Amsterdam, lanceert Web3 Ventures. Web3 Ventures is een incubator die het voor ondernemers en developers mogelijk maakt innovaties in de groeiende blockchain community aan te bieden. Het gaat hierbij om innovaties die onder normale marktcondities doorgaans geen kans hebben om op de markt te komen.

Gedecentraliseerde economie
Het team achter Web3 Ventures voorziet in een gedecentraliseerde economie waar ondernemers zich ontwikkelen tot architecten van een infrastructuur die past bij de nieuwe wereld. Een wereld waar investeerders innovatie stimuleren en consumenten een wereldwijd netwerk van eigenaren worden. Dit betekent een economie waarin geen bemiddeling is, waar iedereen kan investeren in innovatieve proposities (zonder te wachten op een IPO) en waarbij investeringsrendement gekoppeld is aan het gebruik van de innovatie in plaats van aan de waarde van aandelen in een bedrijf.

Web 3.0 proposities
Emanuele Francioni, CTO van 2SQRS en oprichter van Web3 Ventures, gaat dieper in op de visie achter de incubator: “Met Web3 Ventures ontwikkelen we Web 3.0 proposities – van idee tot wereldwijd gedecentraliseerde autonome services”. Deze services zijn nieuwe open-source softwareapplicaties die werken op de blockchain onder een reeks van gecodeerde regels of instructies, zonder tussenkomst van derden. In dit model verschuift de focus van bedrijfsgroei naar de innovatie zelf en de waarde die het creëert voor de gebruikers. “We focussen ons op de incubatie van blockchain gedreven innovaties in de domeinen fintech, logistiek, geolocatie en supply chain. In deze domeinen selecteren we veelbelovende blockchainprojecten en stomen we ze klaar voor een succesvol ‘Initial Coin Offering’ (ICO) event. Als laatste stap zien we toe op de verdere ontwikkeling van de projecten tot aan de definitieve lancering van de d-App in de community.”

Nieuw investeringsmodel
In de afgelopen maanden is gebleken dat een ICO als investeringsinstrument de voorkeur kreeg voor het verkrijgen van financiering onder cryptocurrency- en blockchain-startups.
Het totaal geïnvesteerde bedrag in ICO's overtrof dat van angel en seed VC-investeerders. Dit brengt een nieuw investeringsmodel voor innovatieve proposities waarbij de ondernemers, de ‘early adopters’ en geldschieters beloond worden voor het genomen risico. Een ICO-event is vergelijkbaar met het concept van crowdfunding – tijdens een ICO-event stellen mensen kapitaal ter beschikking voor de ontwikkeling van een propositie in de vorm van bestaande cryptocurrencies zoals Ether of Bitcoin. In ruil hiervoor ontvangen de investeerders nieuw uitgegeven tokens die gelinkt zijn aan de specifieke propositie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-30T16:50:50.000Z 2SQRS


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.