Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Neobank bunq en Birdee lanceren samen een beleggingsaanbod op de smartphone

Dit artikel delen:

De onlinebank bunq kondigt aan dat ze een nieuwe duurzame beleggingsdienst lanceert: Easy Investments. Voor de implementatie heeft ze een beroep gedaan op de expertise van fintechbedrijf Birdee.

De onlinebank bunq kondigt aan dat ze een nieuwe duurzame beleggingsdienst lanceert: Easy Investments. Voor de implementatie heeft ze een beroep gedaan op de expertise van fintechbedrijf Birdee.

Sinds een week biedt de mobiele bank bunq een nieuwe functie aan: 'Easy Investments'. Hiermee kunnen zijn cliënten op een regelmatige en erg eenvoudige manier, via hun smartphone, hun geld beleggen in ecologisch verantwoorde beleggingen. Het aanbod werd ontworpen in samenwerking met de fintech Birdee.

Vanuit de applicatie bunq kunnen gebruikers in een paar minuten een persoonlijke subrekening openen. Ze hebben een aantal opties, waaronder de keuze om hun betalingen systematisch naar boven af te ronden en voor elke uitgave een bedrag op deze rekening te storten; of om elke maand een vast bedrag te storten in het kader van hun spaarstrategie.

Er zijn drie soorten beleggingen waarmee mensen hun geld zonder enige moeite aan het werk kunnen zetten: 'Minder risico' (lagere rendementsverwachtingen, 'Een zeker risico' (stabiel rendement) of "Vegas baby!" (hoger risico- en rendementsverwachtingen). Deze verschillende portefeuilles worden aangeboden in functie van het risicoprofiel van de cliënt, die wordt verzocht bij de opening een korte vragenlijst te beantwoorden.

Voor de implementatie van "Easy Investments" deed bunq een beroep op het Birdee-as-a-Service aanbod van Birdee. De fintech, opgericht in 2016, werd afgesplitst van Gambit Financial Solutions, waarin BNP Paribas Asset Management Group in 2017 een meerderheidsbelang verwierf. Ze heeft deze oplossing ontworpen om het uitbesteed vermogensbeheer van financiële instellingen via API's van A tot Z voor haar rekening te nemen: creatie en beheer van ETF-portefeuilles geselecteerd op milieu- en maatschappelijke criteria; het ontwerp van optimalisatie- en herbalanceringsalgoritmen; ontwikkeling van een 100% digitale customer journey...

Voor de mobiele bank bunq moest Birdee haar technologie aanpassen om beleggingen in kleine bedragen (vanaf 10 euro bij transacties) mogelijk te maken, een tot op heden uniek aanbod in Europa.

"Wij zijn verheugd dat bunq ons haar vertrouwen heeft geschonken door onze Birdee-as-a-service oplossing in gebruik te nemen, waarmee elke financiële instelling, ongeacht haar omvang of technologie, haar cliënten een gepersonaliseerde, 100% digitale beleggingsadviesdienst kan aanbieden. Na private banking en levensverzekeringen betreden we met bunq de markt van het mobiel bankieren, een doelstelling die perfect aansluit bij onze wens om het discretionair beheer te democratiseren," zegt Geoffroy de Schrevel, CEO van Gambit Financial Solutions.

"Met bunq hebben wij een beleggingsoplossing uitgewerkt die aangepast is aan nieuwe gebruiksvormen en via kleine bedragen toegankelijk is voor zoveel mogelijk aantal mensen, door de instapdrempel tot onze portefeuilles zoveel mogelijk te verlagen. Wij hebben ook onze expertise op het gebied van sociaal en ecologisch verantwoord beleggen ingebracht, aangezien bijna ons gehele aanbod nu op deze beleggingsvehikels is gericht", voegt Gaël Minon, directeur van Birdee, hieraan toe.

"Dit is een zeer interessante ontwikkeling voor bunq. Met 'Easy Investments' kunnen bunq-gebruikers hun geld aan het werk zetten en moeiteloos een hoger rendement halen, terwijl ze bijdragen aan de ontwikkeling van een groenere planeet", zegt Ali Niknam, CEO van bunq.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-25T10:13:34.000Z Backstage Communication
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.