Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Mollie krijgt vergunning als betaalinstelling in het Verenigd Koninkrijk

Dit artikel delen:

Met deze mijlpaal versterkt Mollie haar aanwezigheid in de Britse markt

Amsterdam, 8 november 2023 - Mollie, een van de snelst groeiende financiële dienstverleners van Europa, heeft een vergunning als betaalinstelling ontvangen van de Financial Conduct Authority (FCA), de Britse tegenhanger van de AFM. Mollie betrad begin 2021 de Britse markt met als doel betaaldiensten aan te bieden aan lokale bedrijven die de stap naar het buitenland wilden maken. Met een vergunning van de FCA zet Mollie nu een stap verder in haar ambitieuze groeiplannen. De komende tijd ligt de focus op het uitbreiden van zowel het aantal bedrijven op het platform als het productaanbod. Onderdeel daarvan is het introduceren van Mollie Capital in de Britse markt en het bieden van aanvullende betalingsoplossingen in 2024.

Vrijstellingsregeling voor financiële dienstverleners in EU

Tot voor kort maakte Mollie gebruik van de tijdelijke vrijstellingsregeling voor financiële dienstverleners die in de EU zijn gevestigd. Deze regeling ging van kracht na de Brexit. Dat Mollie nu een Britse vergunning ontvangt, laat zien dat de financiële dienstverlener goed in staat is om in verschillende markten en geografische regio’s te opereren.

Integratie met e-commerceplatformen

Als internationale, kant-en-klare betalingsoplossing met een lokaal ondersteuningsteam is Mollie uitgegroeid tot een aantrekkelijke partij voor Britse bedrijven. Mollie biedt integraties met vrijwel alle e-commerceplatformen en belangrijke technologiepartners zoals Klaviyo. Het betaalplatform geeft eindgebruikers toegang tot honderden lokale betaalmethoden en levert een sterk aanbod van betrouwbare betaaloplossingen.

 

Koen Köppen, CEO bij Mollie: "Het ontvangen van onze vergunning als betaalinstelling van de FCA is een enorme mijlpaal voor ons. Het spreekt boekdelen over onze inspanningen om bedrijven van de beste oplossingen te voorzien. Deze vergunning zet de deur open voor groei en samenwerking en geeft ons een sterke aanwezigheid in de dynamische Britse markt. We kijken ernaar uit om de toekomst van betalingen verder vorm te geven in het Verenigd Koninkrijk.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-11-09T11:42:35.000Z Mollie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.