Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

AOC en Studio F. A. Porsche werken samen

samenwerking

AOC breidt in samenwerking met het wereldberoemde designhuis Studio F. A. Porsche zijn beeldschermaanbod uit met twee nieuwe speciale modellen. De AOC PDS241 van 24 inch en de AOC PDS271 van 27 inch hebben een AH-IPS-paneel dat aan drie zijden randloos is, een asymmetrische metalen standaard en een ultraslank minimalistisch premium design. De PDS241 en PDS271 zijn een wereldprimeur in modulair design doordat de stroom- en HDMI-kabel zijn samengevoegd, waardoor het scherm beter naar voren komt. Naast het mooie design zijn de monitoren uitgerust met AH-IPS-panelen die voorzien zijn van AOC SuperColor WCG-technologie voor een breed kleurengamma en de breedst mogelijke kijkhoeken.

Innovatief, gestroomlijnd en elegant design

Als twee innovatieve bedrijven elkaar ontmoeten, kunnen er bijzondere dingen gebeuren. De gerenommeerde beeldschermspecialist AOC en het legendarische designhuis Studio F. A. Porsche hebben de krachten gebundeld voor één van de mooiste beeldschermen op de markt. De designfilosofie achter deze monitor is geïnspireerd door de filosofie van Ferdinand Alexander Porsche: "Als je de functie van een voorwerp analyseert, komt vaak vanzelf de vorm naar voren." In de puurste zin is een monitor alleen een scherm, maar in werkelijkheid verdwijnt deze eenvoudige gedachte vaak achter brede standaarden en allerlei kabels aan de achterkant. De nieuwe PDS-serie van AOC is wat dat betreft een revolutie in het design van monitoren. "Het idee is eenvoudig: de kabels zijn geïntegreerd in de monitorstandaard, en dit wordt nog eens benadrukt in de expressieve vorm van die standaard. De vorm is niet alleen functioneel, maar deze maakt de schermen ook elegant en geraffineerd door zijn asymmetrische vorm", aldus Henning Rieseler, het hoofd van Studio F. A. Porsche in Berlijn.

Zowel de PDS241 van 24 inch als de PDS271 van 27 inch zullen in de smaak vallen bij stijlbewuste gebruikers, zoals ondernemers, designers en kunstenaars. Het design is aan drie zijden frameloos, en dit wordt aan de voorzijde geaccentueerd door de strakke, asymmetrische metalen standaard. Van de zijkant gezien zijn beide monitoren slechts 5,2 mm dik, wat smaller is dan de nieuwste smartphones. De monitoren die Studio F. A. Porsche heeft ontworpen onderscheiden zich van de massa met hun gestroomlijnde uitstraling aan de achterkant – zowel de stroom als het monitorsignaal lopen door de standaard heen en worden van elkaar gescheiden in een afzonderlijke box. De ‘clean look’ die hier het gevolg van is, laat zien waar het bij een monitor echt om zou moeten draaien: het scherm.

“We zijn erg trots op het resultaat van AOC’s samenwerking met Studio F. A. Porsche. Deze nieuwe futuristische en elegante monitoren uit de PDS-lijn zijn het bewijs van AOC’s toewijding om innovatieve producten te leveren op zowel technologisch als op design vlak,” zegt AOC’s Director Marketing & Business Management, Stefan Sommer.

Breed kleurengamma en brede kijkhoeken

Deze monitoren zijn al mooi als ze uit staan, maar ze komen pas echt tot leven als je ze aanzet. Dankzij de nieuwste AH-IPS-panelen hebben zowel de PDS241 van 24 inch als de PDS271 van 27 inch een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels, met een brede kijkhoek van 178 graden. Dankzij de SuperColor WCG-technologie van AOC kunnen deze monitoren 100% van het sRGB- en 90% van het NTSC-kleurenspectrum weergeven.

Prettig voor de ogen

Voor iedereen die zijn ogen niet van de schermen kan afhouden, zijn beide monitoren uitgerust met Low Blue Light-technologie en Flicker-Free-technologie van AOC. Low Blue Light vermindert het schadelijke blauwe licht op de kortegolflengte, zonder concessies te doen aan de kleurkwaliteit. Aan de andere kant reguleert Flicker-Free-technologie van AOC de helderheid van de monitor via een DC-systeem voor achtergrondverlichting (gelijkstroom) in plaats van via PBM (pulsbreedtemodulatie). Dit vermindert ongemakken en vermoeidheid aan de ogen, zelfs tijdens langdurig gebruik. Via de HDMI-aansluiting kunnen gebruikers allerlei apparaten op de monitor aansluiten, van desktops en mobiele pc's tot gameconsoles en set-topboxen. Ook is de monitor voorzien van een handige audio-aansluiting voor koptelefoons of luidsprekers.

De AOC PDS241 en PDS271 zijn verkrijgbaar vanaf juni 2017 voor de adviesprijzen van respectievelijk € 219,- en € 299,-.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-25T10:59:00.000Z Text100


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.