Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Lightspeed POS haalt 166 miljoen dollar op

Lightspeed zal de kapitaalinjectie aanwenden voor verdere innovaties ten behoeve van haar snelgroeiende, bijna 50.000 bedrijven tellende klantenkring Gent, 18 oktober 2017 – Lightspeed POS Inc., leverancier van ‘s werelds meest geavanceerde cloud based point-of-sale (POS)-oplossing voor onafhankelijke winkel- en restauranthouders, maakt bekend dat het een Serie D-financieringsronde heeft voltooid, waarmee het 166 miljoen Amerikaanse dollar heeft opgehaald. De ronde werd geleid door Caisse de dépôt et placement du Québec (la Caisse), dat zelf 136 miljoen Amerikaanse dollar investeerde. Investissement Québec (IQ), iNovia Capital en Silicon Valley Bank rondden de transactie af.

In een tijd waarin de wereldwijde vraag naar cloud-gebaseerde POS- en handelsoplossingen blijft groeien, geeft deze investering blijk van de kansen die in het verschiet liggen voor het Canadese technologiebedrijf. Met deze financieringsronde meegeteld is er in totaal 292 miljoen Amerikaanse dollar in Lightspeed geïnvesteerd.

Lightspeed blijft zich focussen op de ontwikkeling van klantgerichte en marktleidende POS-oplossingen voor winkels en restaurants. Deze extra kapitaalinjectie zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de volledig geïntegreerde omnichannel retailoplossingen en mobiele restaurantoplossingen van Lightspeed en de wereldwijde expansie in reactie op de sterke marktvraag.

“In de retail- en restaurantsector moeten bedrijven geoptimaliseerde en unieke klantenervaringen bieden om succes te boeken,” zegt Dax Dasilva, de oprichter en CEO van Lightspeed. “Lightspeed is koploper in digitale transformatie. Dit is te danken aan ons krachtige en gebruiksvriendelijke platform. Hiermee kunnen lokale bedrijven hun omzet vergroten, blijven innoveren en uiteindelijk een uitmuntende winkel- of etenservaring bieden.”

"Toen we twee jaar geleden voor het eerst in Lightspeed investeerden, werd het bedrijf al als de Canadese marktleider beschouwd. Inmiddels worden hun oplossingen in meer dan 100 landen gebruikt. Lightspeed is ‘s werelds grootste onderneming in haar sector. Dit succes heeft het te danken aan de indrukwekkende innovaties en de strategische visie van het ervaren managementteam,” zegt Christian Dubé, Executive Vice President bij Québec (la Caisse). “Deze investering geeft blijk van ons streven om duurzame ondersteuning te bieden aan de internationale groei van bedrijven in Québec, die in de nieuwe economie actief zijn.”

Lightspeed is momenteel actief in meer dan 100 landen en verwerkt jaarlijks voor meer dan 15 miljard Amerikaanse dollar aan transacties. Het platform biedt ondersteuning voor meerdere talen en valuta’s en wordt door bijna 50.000 klanten gebruikt. De technologie van Lightspeed leent zich bij uitstek voor winkel- en restauranthouders die hun processen willen vereenvoudigen en praktische inzichten willen putten uit complexe data, ter verbetering van hun besluitvorming ten aanzien van voorraden, klanten en werknemers.

Klanten van Lightspeed realiseren tijdens het eerste jaar dat ze het platform gebruiken een omzetstijging van 20 procent. Lightspeed blijft prominent aanwezig in Gent en het hart van het ‘Restaurant product development team’ bevindt zich ook in het Gentse kantoor. Deze investering ondersteunt de groei van het team op het gebied van sales, marketing, support en productontwikkeling in Gent en helpt Omnichannel retail naar België te brengen. Voorbeelden van gerenommeerde restaurants in België die hun dagelijkse processen met het POS-platform ondersteunen zijn Balls & Glory, Airrepublic, Wurst, Bavet, Greenway en Alice.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-18T09:59:33.000Z Lightspeed


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.