Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veeam groeit naar een miljard aan omzet

Veeam® Software, de Availability for the Always-On Enterprise™-innovator, maakt de resultaten bekend van het tot nu toe succesvolste jaar van het bedrijf. Veeam maakte de verwachtingen meer dan waar door in 2017 voor 827 miljoen dollar aan boekingen te realiseren. Dat is een stijging van 36 procent jaar-op-jaar. Deze consistente groei is deels te danken aan de continue innovatie van het bedrijf, waardoor organisaties van elke grootte Veeam kunnen inzetten als het de facto platform voor beschikbaarheid van virtuele, cloud- en fysieke workloads.

“Overal in de wereld hebben organisaties te maken met een enorme toename van data. De noodzaak om data en applicaties beschikbaar te houden binnen een complexe multicloudomgeving, is nog nooit zo groot geweest”, zegt Peter McKay, Co-CEO en President van Veeam. “Wij zetten ons succes in de mid-market voort en breiden tegelijkertijd uit naar grote bedrijven. Dat is een belangrijke focus voor de toekomst. Veeam blijft met dubbele cijfers groeien, terwijl legacy-concurrenten een terugval zien. Ons leiderschap en momentum in het bieden van beschikbaarheid voor elke app en alle data binnen elke willekeurige cloud, bieden ons een goede uitgangspositie om eind 2018 het softwarebedrijf te zijn met meer dan een miljard dollar aan omzet.”

“In dit voor mij eerste volledige boekjaar hebben we enkele forse stappen gezet voor wat betreft marktfocus, partnerships en organisatiestructuur. Dit heeft zich over de volle breedte terugbetaald. Om succesvol te zijn, moet je risico’s en ingrijpende beslissingen durven nemen. In 2017 – en met name in het vierde kwartaal – voerden we onze plannen uit om eind 2018 boven de miljard dollar uit te komen. De resultaten spreken voor zich. We versterkten onze relaties met belangrijke partners, zoals HPE, Cisco en NetApp, wat zorgde voor meer dan 100 miljoen dollar aan boekingen. We voegden veel ervaren krachten toe aan onze internationale teams. Deze aspecten droegen bij aan ons ongelooflijke succes”, aldus McKay.

Hoogtepunten in 2017
• Veeam sloot in 2017 meer deals hoger dan 500.000 dollar dan in de zes jaren ervoor. De stijging kwam uit op 62 procent jaar-op-jaar voor grote enterprise-deals, en op 500 procent groei voor deals boven de miljoen dollar. Meer dan 57 procent van de Forbes Global 2000- en 74 procent van de Fortune 500-bedrijven is klant bij Veeam.
• Met 282.000 klanten blijft Veeam een gemiddelde van 4.000 nieuwe klanten per maand noteren. Nieuwe klanten in 2017 waren onder andere verzekeraar The Ameritas Life Insurance Company, BankservAfrica, de grootste betalingsdienstverlener in Afrika, Follett, LLC, ontwerper en producent van ijs- en koelsystemen, het lifestyle-audiomerk SkullCandy en Industrial Scientific dat draagbare gasdetectors en gasdetectie als dienst levert.
• De ontwikkeling van het meest complete, enkelvoudige dataprotectie- en Availability-platform door de lancering van Veeam Backup for Microsoft Office 365, Veeam Agents, Veeam Availability Console en Veeam Availability Suite 9.5 Update 3 met geïntegreerd agentbeheer. Hierdoor kan Veeam elke app, elk type data en elke cloud beschermen.
• Cloud was in de afgelopen negen achtereenvolgende kwartalen het snelst groeiende segment voor Veeam. In 2017 boekte Veeam een groei van 50 procent jaar-op-jaar op het gebied van cloud. Met een toename van 57 procent jaar-op-jaar van cloudboekingen in het vierde kwartaal van 2017, en meer dan 1,1 miljoen beschermde virtual machines neemt het cloudmomentum toe. Veeam heeft bijna 18.000 VCSP-partners. In 2017 kwamen meer dan 1.200 nieuwe serviceproviders online.
• Gartner, Inc. plaatste Veeam in juli 2017 in het Leaders-kwadrant van het 2017 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions voor het tweede achtereenvolgende jaar. Het bedrijf verbeterde tevens qua compleetheid van visie en uitvoering in het Leaders-kwadrant.
• Veeam werd opgenomen in de Forbes 2017 Cloud 100-lijst. Dit is het ultieme overzicht van de top 100 van private-cloudbedrijven, dat wordt uitgegeven door Forbes in samenwerking met Bessemer Venture Partners.
• Veeam groeide in 2017 met meer dan duizend werknemers en investeerde sterk in de ontwikkeling van zijn personeelsbestand. “Wij weten dat het Veeam-team op de eerste plaats staat. Wij moeten onze mensen helpen zich te ontwikkelen, zodat zij in hetzelfde tempo groeien als de organisatie”, zegt McKay. “In 2018 maken we van onze mensen een belangrijke prioriteit. We bieden nu meer dan 150 onlinetrainingsprogramma’s aan. Ons enablement-team groeide met 24 procent in de afgelopen 12 maanden. Zo onderstrepen we ons commitment aan het ontwikkelen van talent onder onze medewerkers, het behouden van de beste mensen en het werven van de beste collega’s met de kennis en expertise die ons naar de volgende fase gaan brengen, nu we groeien naar een miljard dollar aan omzet.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-12T11:46:37.000Z Veeam software


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.