Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Ga voor veilig met veiligwachtwoorddelen.nl

De website veiligwachtwoorddelen.nl is gratis en door iedereen te gebruiken. Men kan met deze tool, ontwikkeld door webdevelopmentbureau H1, veilig wachtwoorden genereren en delen met anderen.

Via veiligwachtwoorddelen.nl worden geen gegevens opgeslagen van de gebruiker. Dat betekent dat gebruikers volledig anoniem blijven, omdat IP-adressen, logins en namen niet worden bewaard. Bovendien worden gegevens met niemand gedeeld en maakt de site geen gebruik van cookies.

Van de tools die al beschikbaar waren voor het veilig delen van wachtwoorden, wisten de programmeurs bij H1 Webdevelopment niet wat erachter - in de code - zit. Daarom besloten zij tijdens een hackathon zelf een tool te maken. Het was de bedoeling om deze te delen met klanten. “Nu willen we de tool graag met iedereen delen, omdat we de garantie kunnen geven dat het 100% veilig is. En veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel”, aldus Harm Wolterink, mede-eigenaar van H1 Webdevelopment. 'Natuurlijk is het nog beter om zelf een wachtwoord aan te maken, maar aangezien het versturen van wachtwoorden nog vaak gebeurt, kan het maar beter veilig gebeuren!'

Veiligwachtwoorddelen.nl heeft twee opties: zelf een wachtwoord invoeren of een wachtwoord genereren. In beide gevallen wordt het wachtwoord na het invoeren in een database gezet met een timestamp en url. Hierna verschijnt de url in beeld en kan deze gekopieerd en veilig verstuurd worden naar een ander. De andere persoon kan de link openen in de browser en het wachtwoord zien. Dit kan alleen zo lang of hoe vaak als de gebruiker heeft gekozen. Hierna wordt het wachtwoord verwijderd uit de database en is deze ook niet meer te zien via de link.

Over H1

H1 Webdevelopment uit Rotterdam realiseert al meer dan 10 jaar webshops en websites, voor zowel B2C als B2B klanten, en online marktplaatsen voor start-ups, MKB en corporate organisaties. One Stop Webshop is een label van H1 Webdevelopment en bij veel webshops bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-08T17:08:00.000Z H1 Webdevelopment
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.