Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Record: OKI recycleert 98% van tonercartridges!

Printfabrikant OKI onderscheidt zich van de concurrentie zeker al met zijn recycling-programma. 98% van de ingezamelde tonercartridges wordt immers hergebruikt, zowel de verpakking als de rest-inhoud. Bovendien ligt de respons van de gebruikers hoog dankzij een transparant en heel gebruiksvriendelijk retourprogramma. OKI reduceert op die manier zijn ecologische voetafdruk.

98% hergebruikt

De tonercartridges van OKI zijn voor 98% recycleerbaar: de verpakking, het plastic omhulsel en het resterende pigment. Het bedrijf maakt de tonercartridges eerst schoon, demonteert ze en maakt er vervolgens o.a. tuinmeubelen van. De restanten van de toner of het pigment worden hergebruikt als buitenverf voor o.a. verkeersdrempels. Op die manier wordt het volume afval dat in het milieu terechtkomt tot een minimum herleid.

Eenvoudig retourprogramma

Sinds 2004 leverde het retourneerprogramma van OKI een massale recyclage van gebruikte tonercartridges op. Duizenden gebruikte cartridges vonden hun weg weer naar het bedrijf. En dat is vooral te danken aan een eenvoudig retourprogramma. De meegeleverde verzendzak en originele doos dienen als verpakking bij de retournage. Je steekt de gebruikte tonercartridge in de zak en sluit die met de sluitstrip. Vervolgens stop je de zak in de meegeleverde doos en plak je ook deze dicht. Op de website van OKI download je een gefrankeerd label dat je op de doos plakt.

Het retourprogramma geldt alleen voor kleuren tonercartridges. Het bedrijf vraagt ook om bij voorkeur meerdere lege cartridges te bundelen en ze terug te sturen als één pakket. Opgelet, de terugname geldt ook alleen voor de originele OKI tonercartridges.

Focus op circulaire economie

“We proberen in de IT-sector echt een verschil te maken en toonaangevend te zijn in ons streven naar een circulaire economie. Het is echt een van onze kernwaarden geworden. Als milieuvriendelijke onderneming starten en financieren we daarom ook diverse initiatieven die gebruikers aanzetten om hun cartridges terug te sturen”, zo zegt Marketing Manager Tim Leenders van OKI Benelux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-17T11:14:12.000Z OKI


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.