Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SD Worx lanceert online smartphoneshop

Dimension Data helpt HR-dienstleverancier op veilige manier in te spelen op de BYOD-trend

Medewerkers van SD Worx kunnen sinds kort terecht in een webwinkel van hun werkgever om hun nieuwe smartphone aan te kopen. Het bedrijf wil zijn medewerkers zo de vrijheid bieden om een eigen toestel te kiezen en toch zeker zijn dat alle toestellen volledig beveiligd zijn. Dimension Data neemt het volledige proces op zich, van simkaart management tot het management van de webshop. 

De medewerkers van SD Worx kunnen in de door Dimension Data ontwikkelde webwinkel terecht om een smartphone naar keuze aan te schaffen. Ze krijgen daarvoor een budget van hun werkgever, dat ze zelf kunnen aanvullen als ze dat willen. De online smartphoneshop bij SD Worx kadert binnen het 'Flexible Income Plan' dat SD Worx aanbiedt aan zijn medewerkers. Hierbij kunnen de medewerkers zelf een deel van hun loonpakket op maat samenstellen, in functie van hun eigen behoeften. Zo bepalen medewerkers zelf waar ze het zwaartepunt van hun pakket willen leggen:loon-in-geld, legale of extralegale voordelen. De webwinkel bevindt zich binnen de beveiligde hybride omgeving van het SD Worx-netwerk en wordt beheerd door Dimension Data.

Wanneer een medewerker van SD Worx een toestel bestelt, installeren medewerkers van Dimension Data eerst een beveiligde omgeving op de smartphone voor die naar de koper gaat. Aangezien veel medewerkers geen IT’ers zijn, verzorgt het IT-bedrijf communicatie op maat over hoe de koper het toestel en de beveiligde omgeving gebruikt. Zo is SD Worx te allen tijde zeker van de beveiliging van de mobiele toestellen van medewerkers. Wanneer een toestel kapot is, voorziet het bedrijf dus ook een vervanging die op dezelfde manier beveiligd wordt.

“Het is voor ons een vrij uitdagende manier van werken omdat we doorgaans weinig rechtstreeks contact hebben met eindgebruikers,” zegt Pierre Dumont, Managing Director bij Dimension Data België. “We hebben samen met enkele projectmedewerkers bij SD Worx en het HR-departement de systemen en processen getest en aangepast aan hun opmerkingen.”

Na een inloopperiode is men bij SD Worx in elk geval tevreden over het nieuwe platform en bijhorende services. “Wij willen absoluut het beste voor onze medewerkers, ze moeten vrij zijn om het toestel te kiezen waar ze mee willen werken”, vertelt Cathy Geerts, HR Director Belgium bij SD Worx. “Maar natuurlijk moeten we ook de veiligheid garanderen. Het platform neemt een last van onze schouders omdat we zeker zijn dat onze medewerkers altijd een veilig toestel ter beschikking hebben.”

Pierre Dumont is enthousiast over deze manier van werken. “We focussen sowieso al op de noden van de eindgebruiker, maar het is toch helemaal anders om die directe lijn te hebben. Het werd voor ons al snel duidelijk dat we op deze manier veel beter aanvoelen wat de noden zijn op de werkvloer. We kijken er dan ook naar uit om dit in de toekomst vaker te doen.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-19T17:46:31.000Z Dimension Data


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.