Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waar moeten rookmelders hangen?

Het is heel belangrijk om op iedere verdieping in je huis een rookmelder te hebben hangen. Ook moet je ervoor zorgen dat de rookmelders goed onderhouden worden. Brandveiligheid is een van de meest belangrijke dingen die je in je huis zou moeten hebben. In deze blog kun je alles lezen over hoe je je huis brandveiliger kunt maken.

Wat is de beste rookmelder? 

Het is verstandig om een rookmelder op te hangen waar een batterij in zit die een levensduur heeft van tien jaar. Als je hiervoor kiest, dan hoef je de batterij van de rookmelder gegarandeerd de komende tien jaar niet te vervangen.  Na de duur van 10 jaar kun je gewoon de hele rookmelder vervangen voor een nieuwe met een lange levensduur. Vind hier de verschillende rookmelders.

Zijn rookmelders verplicht? 

Voorheen was het niet verplicht om rookmelders in je huis te hebben hangen. Maar daar is verandering in gekomen, want per 1 juli 2022 is het wel wettelijk verplicht om rookmelders op iedere verdieping van je huis te hebben hangen. Bij huurhuizen worden deze door de woningcorporatie opgehangen. Als je een eigen huis hebt ben je daar zelf verantwoordelijk voor. 

Wat moet je doen als je woningeigenaar bent? 

Als je woningeigenaar bent, dan is het verstandig om je goed voor te laten lichten over de verschillende rookmelders die je kunt kopen. Er zit nogal een behoorlijk verschil tussen de rookmelders. Het is aan te raden om rookmelders aan te schaffen met een batterijduur van 10 jaar. 

Het voordeel van een rookmelder met een batterijduur van 10 jaar is dat je er 10 jaar niet naar om hoeft te kijken. Na die tien jaar kun je de rookmelders gewoon vervangen voor andere rookmelders met een langere batterijduur.

Waar let je eigenlijk op bij het kopen van een rookmelder?

Breng een bezoek aan de showroom van DeDomoticaStore om de producten in het echt te zien. Als je je vooraf al goed hebt ingelezen over waar je op zou moeten letten bij het kopen van een rookmelder is het niet zo heel ingewikkeld meer om de juiste rookmelder uit te zoeken. De batterijduur is een van de meest belangrijke dingen om op te letten bij het kopen van een rookmelder. 

Hoe moet je je rookmelder onderhouden? 

Het is de bedoeling dat je je rookmelders maandelijks onderhoud. Dit doe je door de buitenkant van de rookmelder stofvrij te maken. Dit kun je doen met de stofzuiger, of je kunt er een vochtig doekje voor gebruiken. 

Als je je rookmelder goed onderhoud voorkom je dat de rookmelder op een gegeven ogenblik vals alarm zou kunnen gaan geven. Het schoonmaken neem niet veel tijd in beslag, maar zorgt wel voor een veilige situatie in je huis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-14T11:14:43.000Z DeDomoticaStore


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.