Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Een geschikte zakelijke laptop kiezen doet u zo

Iedereen die bij een bedrijf werkt waarbij de werkzaamheden veel op kantoor plaatsvinden is wel is het bezit van een laptop. Of u hem nu gebruikt om thuis nog wat werk af te maken, of om aantekeningen te maken tijdens een vergadering - een zakelijke laptop is een must-have. Wij leggen u uit hoe u een geschikte zakelijke laptop kunt kiezen.

Licht in gewicht

Vooral als u uw laptop onderweg vaak meeneemt, is het belangrijk om te kiezen voor een licht model. Mocht u uw laptop alleen gebruiken voor het maken van aantekeningen en versturen van mails, dan is een Chromebook hier uitermate geschikt voor. Deze lightweight laptops hebben genoeg snelheid voor dit soort simpele taken en zijn daarnaast ook nog eens erg goedkoop.

Een goede batterijduur

Zeker als u vaak onderweg even wilt werken is een goede batterijduur een vereiste. Het is vervelend als u uw laptop om de paar uur aan de lader moet hangen, zeker wanneer hij bijna leeg is en u in een trein of bus zit. Er zijn tegenwoordig Windows laptops en MacBooks die ruim 10 tot 15 uur mee gaan, dus houdt dit zeker in uw achterhoofd.

Bekijk welke software u moet kunnen draaien

Gebruikt u voor uw werk bijvoorbeeld zware software als Final Cut Pro of AutoCAD? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een laptop met sterke specificaties. De beste zakelijke laptops voor deze doeleinden bevatten een goede processor, veel RAM en ook veel opslagruimte indien u veel grote bestanden op moet kunnen slaan. Laptops met hele goede specs zijn echter wel een stuk duurder, dus check altijd eerst even of er goede laptop deals beschikbaar zijn voordat u er blind één aanschaft.

Is een 2-in-1 laptop iets voor u?

Een 2-in-1 laptop kan worden omgeklapt tot een tablet, waardoor hij op nog meer manieren te gebruiken is. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld met meerdere mensen tegelijkertijd het scherm aansturen tijdens een vergadering. Als u in de avond na een lange werkdag nog even uw favoriete serie wilt kijken op de bank, dan is een 2-in-1 laptop ook een uitkomst. U klapt hem in tot tablet en kunt dan lekker comfortabel zitten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-06T13:19:48.000Z WebVertisements


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.