Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Passieve zone-bekabeling in systeemplafonds

Passieve zone-bekabeling in systeemplafonds

Siemon, een belangrijke leverancier van netwerkinfrastructuur oplossingen, introduceert een nieuwe zone-box welke geplaatst wordt in het systeemplafond. Deze zone-box vindt zjin toepassing in moderne gebouwen voor het flexibele installeren van de zone-bekabeling. Het gebruik van deze box maakt korte koper- of glasvezelverbindingen mogelijk voor het aansluiten van componenten en apparaten die gebruik maken van PoE (Power over Ethernet) binnen een straal van 13meter. Deze devices, onderdeel van het gebouwbeheersystemen of Internet of Things-toepassingen, zijn de basis voor smart- en integrated building.

Voldoet aan UL 2043
De nieuwe zone-box voldoet aan de UL 2043-brandveiligheidsnorm die betrekking heeft op het gebruik van zogeheten digitale plafonds. Het is hierdoor ideaal voor het aansluiten van bijvoorbeeld LED-verlichting, security-camera’s, access points voor wifi-netwerken of controllers die deel uitmaken van gebouwbeheersystemen.

4HE diep, en draaibaar 19”frame
Ook zijn deze nieuwe zone-boxen zeer geschikt voor het aansluiten van koppelpunten voor spraak- en dataverbindingen, systemen voor narrow-casting en andere zwakstroominstallaties. Het omvat een 4HE en makkelijk aan te passen rack-systeem dat onder een hoek van 45 graden kan worden gedraaid. Hierdoor kan bekabeling op eenvoudige wijze worden aangesloten of aangepast. Het kabinet biedt ondersteuning voor Power over Ethernet (802.3 Type 2 en Type 3) op basis van een 96-poorts configuratie. Hierdoor wordt voorkomen dat de zone-bekabeling door een groter aantal aansluitingen onoverzichtelijk wordt. Ook kunnen hierdoor op flexibele wijze PoE-kabelbundels worden samengesteld.

Power over Ethernet
“Zone-boxen voor plafondmontage zijn ideaal voor het in gebouwen mogelijk maken van toepassingen op het gebied van Internet of Things”, vertelt Lee Funnell, technical manager EMEA bij Siemon. “Dit is mogelijk doordat we hiermee de bekabeling voor meerdere gebouwbeheersystemen samenvoegen tot één structured bekabelingsysteem dat talloze apparaten via PoE van voeding voorziet. Dit betekent in de praktijk dat het heel eenvoudig is om smart buildings te realiseren die niet alleen efficiënt zijn, maar bovendien veilig en eenvoudig te beheren.”

Eenvoudig plaatsen
Funnell: “Onze zogeheten ‘passive ceiling zone enclosures’ maken in dit soort gebouwen een zeer kosteneffectieve vorm van zone-bekabeling mogelijk. Zij bieden namelijk koppelpunten die gesitueerd zijn tussen de telecommunicatieruimte en de vele laagvoltagesystemen en -apparaten die in een gebouw aanwezig zijn. Deze aanpak biedt niet alleen veel flexibiliteit, maar zorgt er tevens voor dat de kans op storingen zeer klein is en nieuwe systemen en apparaten heel snel geplaatst en aangesloten kunnen worden. Maar hetzelfde geldt natuurlijk als IoT- of andere apparaten verwijderd of verplaatst moeten worden.”

ConvergeIT
De nieuwe boxen zijn licht van gewicht en kunnen eenvoudig in systeemplafonds worden opgenomen. Ze zijn bedoeld voor toepassingen waarbij het maximale gewicht 31,7 kilogram ofwel 70 lbs bedraagt. De scharnierende deur van het kabinet is van een speciale pakking voorzien die het optreden van trillingen tot het absolute minimum terugbrengt. In de deur kunnen bestaande plafondtegels worden geplaatst, waardoor de box naadloos in het plafond wordt opgenomen. De nieuwe zone-box maakt deel uit van de ConvergeIT-serie bekabelingsoplossingen van Siemon voor intelligente gebouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-10T11:43:00.000Z Siemon


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.