Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Siemon publiceert gids voor verlichting en PoE

Siemon publiceert gids voor verlichting en PoE

Siemon, een belangrijke leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, heeft een nieuwe whitepaper gepubliceerd die luistert naar de titel ‘Zone Cabling and Coverage Area Planning Guide: 60W PoE Lightning Applications’. De whitepaper is bedoeld als hulp bij het selecteren, ontwerpen en toepassen van bekabelingssystemen die zijn geoptimaliseerd voor het gebruik van verlichting die via Power over Ethernet wordt gevoed.

De nieuwe gids geeft ontwerpers en constructeurs talloze adviezen op het gebied van installatie, integratie met Internet of Things-toepassingen evenals zone-indelingen om verlichting via PoE te optimaliseren, waaronder dekkingsgebieden en de locatie van kabinetten en meer.

Verlichting via PoE wordt steeds populairder. Belangrijke redenen daarvoor zijn het gebruiksgemak, de mogelijkheid Ethernet-communicatie te kunnen toepassen voor het aansturen van de verlichting evenals het gebruik van twisted pair-bekabeling om tot een betrouwbare en kosteneffectieve levering van gelijkstroom te komen.

PoE-verlichting wordt wereldwijd reeds veelvuldig gebruikt, waarbij de schatting van het aantal vierkante meters dat op basis van deze aanpak wordt verlicht inmiddels op meerdere honderden miljoenen ligt. Het aantal zogeheten ‘smart lighting’-toepassingen zal de komende jaren sterk toenemen. Lag het aantal units in 2015 nog op 46 miljoen, naar verwachting zal dit aantal in 2020 op 2,54 miljard liggen.

PoE-armaturen maken in veel gevallen gebruik van LED-technologie. Dat biedt als voordeel dat minder energie wordt gebruikt en minder warmte wordt geproduceerd dan bij andere alternatieven. Hierdoor zijn lagere investeringen nodig, neemt zowel de veiligheid als het comfort toe, en ontstaan interessante mogelijkheden om tot integratie met gebouwbeheersystemen te komen.

Met de toenemende populariteit van PoE-verlichting en voor IoT geschikte systemen verandert de wereld van gestructureerde bekabeling in hoog tempo. Siemon’s nieuwe ‘Zone Cabling and Coverage Area Planning Guide: 60W PoE Lightning Applications’ is dan ook een waardevol hulpmiddel voor ontwerpers, constructeurs en architecten die PoE-verlichting willen toepassen.

Ga voor meer informatie over PoE-verlichting in intelligente gebouwen naar www.siemon.com/poelighting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-27T14:32:00.000Z Siemon


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.