Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zerto versterkt positie in markt hybride clouds

Zerto versterkt positie in markt hybride clouds

Zerto, een vooraanstaande aanbieder van cloud-oplossingen voor IT resilience, heeft in 2016 voor het vijfde jaar achtereen een driecijferige omzetgroei gerealiseerd. Deze groei werd aangewakkerd door uitbreidingen in strategische verticale en geografische markten, nieuwe channel partners, nieuwe kapitaalinjecties en nieuwe productinnovaties voor hybride clouds. Zerto werd daarnaast met diverse prestigieuze prijzen bekroond en breidde zijn managementteam uit met strategische benoemingen voor een succesvolle uitvoering van de bedrijfsstrategie.

“Zerto investeert in de ontwikkeling van innovatieve technologieën die zijn business continuity en disaster recovery (BC/DR) software eveneens geschikt maken voor hybride clouds. De ICT-afdelingen van klanten kunnen op deze manier op een compleet nieuwe manier toegevoegde waarde voor hun organisatie creëren”, zegt Ziv Kedem, de CEO van Zerto. “Onze razendsnelle groei heeft ook in 2016 doorgezet. Dit bewijst dat we op de goede weg zijn, en dat klanten, investeerders, analisten en partners onze missie en de mogelijkheden van onze producten blijven omarmen.”

Het succes van Zerto in 2016 positioneert het bedrijf voor aanhoudende prestaties in 2017. Belangrijke successen in het afgelopen jaar waren onder meer:

Uitbreidingen in verticale en geografische markten – In 2016 gaf Zerto blijk van zijn leiderschapspositie in de BC/DR-markt en binnen het kanaal met uitbreidingen in strategische verticale en geografische markten. In de Verenigde Staten, de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland), de Benelux en de regio Asia Pacific realiseerde het een omzetstijging van respectievelijk 89%, 73%, 33% en 34% ten opzichte van 2015. Het won daarnaast aan terrein in verticale markten met een groei van 91% in de gezondheidszorg, een groei van 81% in de financiële sector, een groei van 198% in de overheidssector, een groei van 249% in het onderwijs en een groei van 285% in de retailsector.

Verbeterde ondersteuning voor hybride clouds en BC/DR-mogelijkheden in de nieuwe versie van Zerto Virtual Replication – In de eerste helft van 2016 introduceerde Zerto ZVR 4.5. Deze oplossing helpt bedrijven om snel te herstellen van ransomware-aanvallen door het toevoegen van een extra niveau van bescherming aan hun beveiligingsstrategie. Journal File Level Recovery™ biedt de mogelijkheid om bestanden en mappen te herstellen naar elk gewenst tijdstip, tot op enkele seconden voordat er sprake was van verwijdering, een virusinfectie of gegevensbeschadiging.

Met de introductie van ZVR 5.0 in november werd de historie van het recovery journal uitgebreid naar 30 dagen. Dit resulteerde in lagere opslagkosten en minder beperkingen ten aanzien van back-ups. Een belangrijke nieuwe functie binnen de nieuwe release van de Enterprise Cloud Edition van 5.0 is de gelijktijdige “One-to-Many”-replicatie naar verschillende doellocaties. Bedrijven kunnen hiermee op flexibeler wijze aan SLA’s voldoen. De toevoeging van ondersteuning voor Microsoft Azure – en beschikbaarheid van de oplossing in de Microsoft Azure Marketplace – helpt bedrijven met het inrichten van hun hybride cloud-infrastructuur, terwijl de Zerto Mobile BC/DR-app hen de mogelijkheid biedt om ICT-omgevingen altijd en overal te bewaken.

Een kapitaalinjectie van 70 miljoen dollar – Zerto realiseerde in 2016 niet alleen een sterke omzetgroei, maar haalde in het eerste kwartaal ook 50 miljoen dollar op tijdens een Series E-financieringsronde die door IVP werd geleid. In het tweede kwartaal verzekerde Zerto zich van nog eens 20 miljoen dollar tijdens een Series E1-financieringsronde die door CRV werd geleid. Deze financieringsrondes onderstrepen de sterke bedrijfsprestaties van Zerto binnen de snelgroeiende cloud-branche en het toenemende belang van BC/DR-software voor een succesvolle realisatie van hybride cloud-strategieën.

Strategische benoemingen – Met het oog op duurzame groei en het versterken van zijn leiderschapspositie binnen het kanaal heeft Zerto zijn wereldwijde personeelsbestand in 2016 met 53% uitgebreid. In de eerste helft van 2016 benoemde het Rob Strechay tot vice president Products en stelde het Jason Cowie aan als senior director Global Partner & Channel Sales.

In de tweede helft van 2016 stelde Zerto ICT-veteraan Peter Kerr, een specialist in technologische partnerships, aan als director Global Alliances. Kerr beschikt over meer dan 20 jaar ervaring met het bevorderen van de omzetgroei en het creëren van strategische waarde voor diverse technologiebedrijven. Vanuit San Francisco boekt hij momenteel vergelijkbare successen voor Zerto.

In oktober 2016 benoemde Zerto Fabian Manook tot Account Executive Benelux. Manook heeft ruim 15 jaar ervaring in sales, business development en partner management, in diverse verticals zoals, verzekeringen, olie & gas, zorg en finance. Manook was medeoprichter van DMP Nederland (Datamanagement Professionals), waar hij diverse accountrollen bekleedde en 10 jaar aan storage-, backup- en disaster recovery-kennis op heeft gedaan.

Een nieuwe blijk van de 100% focus op het kanaal met een verbeterd partnerprogramma – In september lanceerde Zerto een verbeterde versie van zijn Zerto Alliance Partner-programma. Dit programma biedt partners financiering voor marketinginitiatieven, kortingen en andere incentives die hun bedrijfsgroei bevorderen. In 2016 verwelkomde Zerto 382 nieuwe partners en reikte het meer dan 2.600 partnercertificeringen uit. De verbeteringen van het ZAP-programma hebben ten doel om alle 1.500 partners van Zerto, waaronder resellers, cloud serviceproviders (CSP’s) en systeemintegrators, een uniforme ervaring en een traject naar succes te bieden.

Lancering van de ZertoCON Business Continuity Conference - In mei bezochten bijna 400 mensen ZertoCON 2016, de meest prestigieuze BC/DR-beurs binnen de branche. Tijdens dit evenement bespraken executives, thought leaders en ICT-professionals van organisaties uit diverse sectoren mogelijkheden om het vertrouwen in ICT te vergroten om bedrijven verder op weg te helpen. Zerto ziet ernaar uit om ZertoCON in 2017 opnieuw te organiseren van 22 t/m 24 mei 2017.

Belangrijke prijzen en bijval vanuit de ICT-sector – Zerto werd wereldwijd door diverse organisaties bekroond met prijzen voor uiteenlopende marktsegmenten:

• Ziv Kedem, de CEO van Zerto, werd in 2016 uitgeroepen tot de meest effectieve CEO binnen het ICT-kanaal en opgenomen in de lijst van ‘Top 100 Executives’ van CRN in de categorie ‘Innovator’. Kedem haalde daarnaast de ranglijst van ‘100 Most Intriguing Entrepreneurs of 2016’ van Goldman Sachs.
• Zerto werd daarnaast bekroond met prestigieuze prijzen voor zijn bedrijfscultuur. Het haalde de zesde plaats in de lijst van ‘Best Places to Work’ van Boston Business Journal voor 2016. De Boston Globe nam Zerto op in zijn ‘Top Places to Work’ voor Massachusetts. Zerto haalde als een van de 125 finalisten de 19e plaats in de categorie ‘small’.
• Zerto werd daarnaast bekroond met de begeerde Deloitte Technology Fast Awards. Het bereikte de 6e plaats in de ‘Fast 50 Israel’-ranglijst voor 2016 en 45e plaats in de ranglijst ‘2016 Fast 500 North America’. Verder ontving het de ’2016 Best in Biz’ silver award voor ‘Company of the Year’ in de categorie ‘medium sized’.
• Zerto kwam tijdens de uitreiking van de 2016 Storage, Virtualisation, Cloud (SVC)-awards uit de bus als winnaar in de categorie ‘Cloud Company of the Year’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-30T10:21:00.000Z Zerto


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.