Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Colt breidt IQ Network uit in Midden en Oost-Europa

Colt Technology Services kondigt de uitbreiding aan van zijn Colt IQ Network in Midden en Oost-Europa. Het doel is om bij te dragen aan de verdere digitale transformatie van lokale bedrijven met flexibele, on-demand en high-bandwidth netwerkservices.

Colt investeert in deze regio met oog op de snelle economische groei en daaruit volgende vraag naar high bandwidth connectiviteit. Met de uitbreiding van zijn IQ Network verbindt Colt belangrijke knooppunten in de regio, waarvoor ruim 7.000 kilometer aan nieuwe glasvezelverbindingen gelegd zal worden. De steden die met het netwerk zullen worden verbonden zijn onder andere: Sofia (Bulgarije), Zagreb (Kroatië), Brno en Praag (Republiek Tsjechië), Boedapest (Hongarije), Krakau en Warschau (Polen), Boekarest (Roemenië), Belgrado (Servië) en Bratislava (Slowakije). Daarnaast zal Colt tien datacenters verbinden met behulp van netwerkapparatuur van Ciena en een packet platform van Cisco. 

Het Colt IQ Network zal in het eerste kwartaal van 2019 beschikbaar zijn voor bedrijven in Midden- en Oost-Europa. Het zal voorzien in glasvezel-diensten met snelheden tot 100 Gbps, Spectrum-diensten en Ethernet-diensten. 

Colt heeft dit jaar fors geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn IQ Network. Daarnaast heeft het de reikwijdte en dichtheid van zijn netwerken in Dublin en Berlijn opgevoerd. Dit sluit aan op het streven van Colt om bedrijven te voorzien van de connectiviteit die nodig is om hun prestaties naar een hoger plan te brengen. 

“Connectiviteit is van cruciaal belang voor de toekomst van elke economie. Colt kan in Midden en Oost-Europa een strategische rol vervullen door het concurrentievermogen en de productiviteit van bedrijven te bevorderen en in hun toekomstige netwerkbehoeften te voorzien”, zegt Carl Grivner, CEO van Colt Technology Services. “Het afgelopen jaar hebben we het Colt IQ Network fors uitgebreid in Europa, Azië en Noord-Amerika. We zijn vastbesloten om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van lokale en internationale bedrijven om overal ter wereld bij te dragen aan economische groei.” 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-11T10:11:00.000Z Evoke


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.