Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Betere patiëntenflow dankzij digital signage

Dimension Data voorziet het Erasmusziekenhuis de volgende jaren van extra server- en opslagcapaciteit. De samenwerking kadert in een raamovereenkomt die al enkele jaren loopt. Dimension Data implementeert verder ook technologie die patiënten verwelkomt, informeert en begeleidt tijdens hun bezoek aan het ziekenhuis.

Het contract tussen de twee partners is om end-of-life hardware te vervangen door Dell-EMC (VMAX)-opslagplaatsen, die Dimension Data minstens vier jaar lang zal onderhouden. De producten van Dell-EMC stellen het Erasmusziekenhuis in staat een high-availability high-performance All-Flash SAN-opslagplatform te verwerven.

Dankzij de nieuwe servers is het ziekenhuis zeker van een betere monitoring, een efficiëntere opvolging van de bestellingen van materiaal en de mogelijkheid om eigen configuraties te doen. Het ecosysteem van Dell-EMC vereenvoudigt het dagelijkse beheer van de servers voor de IT-afdeling. Ook de back-upoplossing valt onder de verantwoordelijkheid van Dimension Data.

‘Een hospitaal ter grootte van het Erasmusziekenhuis, dat 864 bedden telt, genereert een grote hoeveelheid data,’ legt Federico Martinez, CIO van het Erasmusziekenhuis uit. ‘Om die data op te slaan was er nood aan een hyperkritische en betrouwbare oplossing. We hebben een partner gevonden in Dimension Data, die de meest betrouwbare oplossing voor dataopslag voorstelde.’

“Dankzij de videoconferentie-oplossing wisselen de ploegen informatie uit zonder tijd te verliezen en wint de organisatie aan efficiëntie,” zegt Pierre Dumont, Managing Director bij Dimension Data. “Een performante IT-infrastructuur verbetert evengoed de productiviteit.”

Naast computerservers verzorgt Dimension Data ook het wifinetwerk en de videoconferentie-apparatuur van Cisco. Die komt vooral professoren en studenten ten goede. Zij kunnen nu les volgen via het net. In de technische zalen, operatiekwartieren en endoscopiezalen kunnen dokters ook toekijken tijdens operaties. Ook voor calls tussen verschillende dokters kan de tool gebruikt worden. De ondersteuning van de digital signage en interne communicatie in het ziekenhuis vormt het voorlopig laatste luik van de samenwerking met het ziekenhuis. 

‘De technologische oplossingen van Dimension Data dragen bij aan een betere ervaring voor patiënten, vanaf hun aankomst in het ziekenhuis en heel concreet dankzij de schermen met dynamische informatie,’ vult Martinez aan. ‘De tools voor videoconferentie zijn indirect ook voordelig voor patiënten omdat ze interne samenwerking efficiënter maken, wat leidt tot betere prestaties.’

De samenwerking tussen de twee organisaties op IT-vlak is bijzonder sterk en blijft groeien. Het Erasmusziekenhuis rekent op de oplossingen van Dimension Data om zijn digitale transformatie te doorlopen. Erasmus profiteert van de digitale ervaring van Dimension Data, dat toont dat het in staat is om te voldoen aan de specifieke noden van bedrijven in de gezondheidszorg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-20T15:55:59.000Z outsource communications
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.