Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vertiv brengt stroomvoorziening naar zendmasten en 5G-radionetwerken

De Vertiv™ NetSure™ IPE maakt een snelle implementatie van 5G mogelijk in moeilijk bereikbare locaties.

Breda Vertiv (NYSE: VRT), een wereldwijde leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, introduceert vandaag de nieuwe outdoor gelijkrichter Vertiv™ NetSure™ IPE R48-2000C2. Dit apparaat helpt operators met de uitrol van 5G en stelt hen in staat om de capaciteit op te voeren in gebieden waar sprake is van een sterke vraag naar mobiele data. Deze eenvoudig implementeerbare gelijkrichter is leverbaar met een lithium-ion reservebatterij. Het minimaliseert de kans op stroomuitval door zendapparatuur op masten en daken van betrouwbare voeding te voorzien. De NetSure™ IPE R48-2000C2 is per direct wereldwijd verkrijgbaar.

De nieuwe outdoor gelijkrichter biedt ondersteuning voor de telecommunicatie-infrastructuur van mobiele netwerken. Het apparaat leent zich bij uitstek voor toepassingen aan de edge van het netwerk, zoals basisstations voor 5G-netwerken, RAN’s en gedistribueerde telecommunicatienetwerken, evenals locaties waar sprake is van een sterke behoefte aan dataverbindingen, zoals grote sporthallen, stadions, metro- en treinstations, luchthavens, winkelcentra en onderwijscentra.

Intensief gebruik van mobiele data in deze gebieden kan ervoor zorgen dat het netwerk te maken krijgt met moeilijk beheersbare capaciteitsbottlenecks. De geavanceerde technologie achter de NetSure™ IPE R48-2000C2 voorziet de zendapparatuur die nodig is voor het opvoeren van de capaciteit en uitbreiden van 5G-netwerken snel en betrouwbaar van stroom. Als het elektriciteitsnet uitvalt, kan het netwerk afhankelijk van de belasting en batterijcapaciteit een uur of langer blijven draaien met de onderhoudsarme lichtgewicht lithium-ionbatterijen. Dit type batterijen kan bovendien onder hogere temperaturen werken en sneller worden opgeladen dan loodzuurbatterijen.

“Het groeiende dataverkeer dat mobiele zendmasten moeten verwerken en andere veeleisende toepassingen aan de edge van het netwerk wakkeren de vraag aan naar een betrouwbare, compacte en efficiënte oplossing voor outdoor stroomvoorziening. De NetSure™ IPE R48-2000C2 is een elegant voedingssysteem op basis van gelijkstroom dat tegemoetkomt aan de eisen van deze bedrijfskritische omgevingen”, zegt Henrik Nilen, global director DC Power Offerings bij Vertiv.

De NetSure™ IPE R48-2000C2 kenmerkt zich door een eenvoudige installatie, heeft een compacte omvang en leent zich voor diverse montageposities. De outdoor gelijkrichter hoeft niet te worden geconfigureerd in aanloop naar de installatie en ingebruikname. Verder werkt het apparaat zowel op gelijkstroom als op wisselstroom. Dit biedt eindgebruikers de flexibiliteit om het type aansluiting te gebruiken dat het beste past bij de locatie en het netwerk. De gelijkrichter is stof- en waterdicht volgens IP65 en daarmee geschikt voor veeleisende omgevingen in de buitenlucht. Het apparaat kan worden toegerust met een speciale lithium-ion reservebatterij voor een snelle en eenvoudige inzet in openbare ruimtes.

Ga voor meer informatie over de NetSure™ IPE R48-2000C2 naar Vertiv.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-23T10:35:34.000Z Vertiv


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.