Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Paessler en Sigfox bundelen krachten

Paessler AG, leverancier van PRTG Network Monitor, gaat samenwerken met Sigfox, aanbieder van connectiviteit voor het Internet of Things (IoT). Het partnership biedt gezamenlijke klanten de mogelijkheid om hun bedrijfskritische IoT-infrastructuur effectiever te bewaken en te beheren.

Als onderdeel van de samenwerking maakt Paessler de integratie met PRTG Network Monitor mogelijk. Deze software bewaakt en visualiseert de functionaliteit en metingen van de IoT-sensoren van Sigfox, maar ook die van andere objecten, apparaten en machines die uitgerust zijn met Sigfox- connectiviteit.

Het netwerk van Sigfox is speciaal ingericht om miljarden apparaten met het internet te verbinden op basis van zijn Low Power Wide Area Network (LPWAN) en Sigfox Cloud services. De aanpak van Sigfox zorgt voor een vermindering van kosten en complexiteit van de betrokken systemen. Het bedrijf kiest voor een benadering van draadloze technologie, gebaseerd op de betrouwbare Ultra-Narrow Band-frequentie die tegen interferentie is bestand, om de meest uitgebreide dekking te bieden en zo min mogelijk energie te verbruiken. Daarmee draagt Sigfox bij aan kostenefficiënte IoT-omgevingen.

Sigfox' netwerk voorziet in de technologie, protocollen en integrale draadloze connectiviteit die nodig is om objecten data uit te laten wisselen vanaf elke locatie ter wereld. De betaalbare sensorconnectiviteit vereist weinig chipsets en energie. In sommige gevallen zijn er helemaal geen batterijen nodig. Het netwerk maakt gebruik van zonne- en windenergie en elektromagnetische golven en zal tegen het eind van 2018 naar verwachting dekking bieden voor 60 landen.

'Ons netwerk lost de problemen op rond kosten, energieverbruik en complexiteit die een struikelblok vormen voor een brede inzet van het Internet of Things', zegt Vincent Sabot, de CEO van Sigfox Germany. 'Onze klanten kunnen vrijwel helemaal een einde maken aan de overhead die gepaard gaan met connectiviteit, zoals de kosten van slimme sensoren en objecten zelf. De combinatie met de oplossing van Paessler biedt een uniek dashboard waarmee ze alle verbonden apparaten en sensoren binnen hun IoT-omgeving kunnen bewaken.'

PRTG Network Monitor kan on premises worden ingezet of als gehoste oplossing worden afgenomen. De oplossing biedt IT-teams en systeembeheerders en IoT- en IIoT-teams real-time zicht op alles wat er zich binnen hun IT-infrastructuur afspeelt. Dat geldt voor het netwerk en alle systemen, hardware, applicaties en apparaten die daarmee zijn verbonden. PRTG Network Monitor maakt gebruik van twee methoden om meldingen van Sigfox over de werking en prestaties van sensoren en apparaten naar PRTG Network Monitor te verzenden. Dit zijn de zogenaamde callback, waarbij data direct naar PRTG wordt verzonden via push-berichten, en het gebruik van een API. In dat laatste geval vraagt PRTG op basis van vooraf gedefinieerde intervallen data op over alle apparaten die met het netwerk van Sigfox verbonden zijn. Het aanpasbare dashboard kan naar wens worden ingesteld, zodat beheerders alle informatie zien die ze nodig hebben: van de algemene netwerkstatus tot de details, zoals de snelheid en performance van ventilators in specifieke servers.

PRTG stuurt meldingen via de PRTG mobiel app of per e-mail, sms, WhatsApp, Telegram of Slack, zodra de ingestelde drempelwaarden worden bereikt. Op deze manier is de IT-afdeling altijd als eerste op de hoogte van problemen. PRTG biedt daarnaast een optie om applicaties die aandacht vragen automatisch te openen.

'Sigfox helpt organisaties die te maken hebben met supply chains, smart cities, productieprocessen en automatisering om de belofte van het Internet of Things in te lossen', zegt Christian Zeh, senior manager New Technologies & Markets. 'Het IoT maakt de netwerkrand als het ware vloeibaar. Voor systeembeheerders en IT-afdelingen wordt het daarmee belangrijker dan ooit om altijd op de hoogte te zijn van alles wat er binnen de infrastructuur gebeurt.'

In het kader van de samenwerking zal Paessler actief deelnemen aan het Sigfox Partner Network. Sigfox zal op zijn beurt bijdragen leveren aan de Uptime Alliance van Paessler. Dit partnerprogramma biedt leveranciers de mogelijkheid om functionaliteit voor netwerkbewaking in hun oplossingen op te nemen dankzij naadloze integratie met PRTG. Daarmee kunnen ze hun klanten een kant-en-klare oplossing bieden voor de preventie van downtime binnen hun IoT-netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-18T14:49:50.000Z Paessler AG


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.