Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Paessler lanceert publieke BETA van BitDecoder

Paessler AG introduceert BitDecoder. Deze SaaS-applicatie decodeert de payloads van apparaten die verbonden zijn met het 0G-netwerk van Sigfox. BitDecoder leest de gecodeerde payload-gegevens uit IoT-apparaten die met het Sigfox 0G-netwerk verbonden zijn, en zet ze om in een visueel en beter leesbaar format, namelijk een gedecodeerd JSON-format.

Organisaties kunnen zo complexe payloads makkelijker en efficiënter decoderen, structureren en vermarkten.

Voordelen van BitDecoder:      

  • Zeer visueel format - zet gecodeerde hexadecimale payload om in gedecodeerd JSON-format.
  • Bespaart tijd dankzij vooraf gedefinieerde apparaatsjablonen - de BitDecoder wordt geleverd met vele sjablonen voor meerdere apparaten, wat ontwikkelingstijd en moeite bespaart.
  • Geen programmeerkennis vereist - eenvoudige selectie van het apparaattype uit een sjabloonlijst.
  • Gehoste infrastructuur - geen behoefte aan een dedicated machine en de bijbehorende onderhoudskosten.
  • Eenvoudig te onderhouden en aanpasbaar – mogelijkheid voor gekloonde en aangepaste templates om aan specifieke projectbehoeften te voldoen.

BitDecoder kan de data direct naar een gekozen eindpunt sturen. Gebruikers kunnen kiezen uit Azure IoT Hub, AWS IoT, PRTG Network Monitor, of ze creëren hun eigen HTTP- of MQTT-integratie voor een eindpunt. Gedecodeerde gegevens worden verwerkt en doorgegeven, maar nooit opgeslagen, waardoor gebruikers volledige end-to-end-controle hebben. 

Helmut Binder, CEO van Paessler AG licht toe:

De lancering van de publieke beta van BitDecoder is een belangrijke stap in Paesslers ambitie om nieuwe oplossingen aan te bieden op het gebied van het IoT. Dit product breidt ons SaaS-aanbod uit voor de digitalisering van alle apparaten die met het Sigfox 0G-netwerk verbonden zijn. BitDecoder is ontworpen om het zo makkelijk mogelijk te maken voor de mensen die de payloads van Sigfox 0G-apparaten moeten decoderen, transcoderen en overbrengen naar de cloud.

Aurelius Wosylus, CSO bij Sigfox Duitsland, legt de noodzaak van deze SaaS-tool uit: 

BitDecoder fungeert als een soort draaischijf en adapter tussen dedicated Sigfox 0G-objecten en een willekeurige applicatiecloud. Dit is een belangrijk kenmerk, omdat het Sigfox-protocol een eigen datastructuur heeft en omdat elke fabrikant van Sigfox 0G-apparaten zijn eigen payload kan definiëren. BitDecoder helpt applicatie-ingenieurs om deze IoT-machinecode te lezen, te analyseren en te vertalen naar elk gewenst format en het over te brengen naar een cloud naar keuze.

Sigfox-sensorleveranciers bieden vaak een speciaal cloud-platform voor hun specifieke apparaten. Deze platforms bieden meestal alleen een dashboard voor evaluatiedoeleinden, maar de eisen van B2B-klanten zijn veel complexer. Het kan zijn dat ze oplossingen implementeren bij meerdere klantensites, waarbij verschillende partijen betrokken zijn vanaf het begin van het project tot en met de uitvoering.

Om effectief aan deze eisen te kunnen voldoen, is een adapter nodig om verschillende usecases te dekken die verbonden zijn met één of zelfs meerdere klantapplicaties. Dit maakt de middleware een belangrijke succesfactor in B2B IoT-omgevingen. 

Paesslers BitDecoder biedt een veelzijdige oplossing die gericht is op het aansluiten van elk Sigfox-apparaat op elk platform - een echte middleware-oplossing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-22T10:08:03.000Z Paessler


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.