Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veilig openbare Wifi-verbindingen gebruiken

Dit artikel delen:
Gratis Wi-Fi

Optionele VPN-module nu beschikbaar in G DATA Mobile Internet Security voor iOS

Openbare wifi-verbindingen worden steeds populairder. Niet alleen cafés en vliegvelden bieden deze verbindingen, steeds meer andere openbare ruimtes, waaronder winkelcentra en hele binnensteden bieden tegenwoordig gratis wifi aan bezoekers aan. Voordelen hiervan zijn dat gebruikers geen data uit hun abonnement hoeven te verbruiken en dat de verbinding meestal snel en stabiel is. Maar er zijn ook nadelen: het is voor criminelen heel eenvoudig om het verkeer dat over deze wifi-verbindingen gaat te onderscheppen en zo bijvoorbeeld inloggegevens te stelen. Met de optionele VPN-module van G DATA Mobile Internet Security blijft je digitale leven privé. Hierdoor kun je zelfs via openbare wifi-verbindingen veilig mobiel bankieren en online shoppen. De module kan nu ook als in-app aankoop worden gedaan door gebruikers van G DATA Mobile Internet Security voor iOS.
“Voor gebruikers van openbare wifi-netwerken ligt altijd het gevaar op de loer dat gevoelige data, zoals wachtwoorden voor online shops en e-mailaccounts kunnen worden gestolen,” legt Eddy Willems, Security Evangelist bij G DATA uit. “Een VPN-verbinding zorgt ervoor dat criminelen niet langer bij het internetverkeer kunnen. Zo wordt de privacy van de gebruiker optimaal beschermd.”
Hoe G DATA VPN werkt
De VPN-module van G DATA Mobile Internet Security encrypteert al het internetverkeer, of dat nu over wifi of een ander soort netwerk gaat, wereldwijd. Het virtuele private netwerk bouwt een soort tunnel waar het internetverkeer doorheen wordt geleid, zodat derden er niet langer bij kunnen. Persoonlijke gegevens worden zo afgeschermd en beschermd door veilige servers. Eerder was de VPN-module er al voor gebruikers van G DATA Mobiele Internet Security voor Android. Vanaf nu kunnen ook gebruikers van G DATA Mobile Internet Security voor iOS de VPN-module als in-app aankoop activeren en gebruiken.
Belangrijkste functionaliteiten van de G DATA VPN-module
 Encryptie van alle inkomende en uitgaande gegevens
 Geen datalimiet
 Automatische of handmatige verbinding met VPN-servers in 32 verschillende landen, inclusief de VS, Zuid Afrika en Japan
 Compressie van de http-verbinding voor een lager dataverbruik
Prijzen en beschikbaarheid
Huidige gebruikers van G DATA Mobile Internet Security kunnen de VPN-module voor €2,99 per maand of voor €29,99 per jaar aanschaffen binnen de app. G DATA Mobile Internet Security is verkrijgbaar via de G DATA-webshop en via de officiële app stores van Android (Play Store) en Apple (App Store).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-10T13:55:00.000Z G DATA Software Netherlands BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.