Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Aerohive optimaliseert wifi-netwerk retailers

Dit artikel delen:

Amstelveen, 6 maart 2018 – Aerohive Networks™ (NYSE: HIVE), leverancier van zakelijke cloud-based netwerkoplossingen, optimaliseert haar retail-netwerkoplossing. De verbeterde functionaliteit helpt retailers met het optimaliseren van de netwerkprestaties en -beveiliging. Deze nieuwe mogelijkheden stellen retailers in staat om gebruikers op vrijwel elke locatie betrouwbare connectiviteit te bieden in aansluiting op de geldende richtlijnen.

Draadloze netwerktoegang cruciaal voor klantervaring
Retailers hebben te maken met een groeiend gebruik van mobiele en IoT-apparaten en zijn voor hun front- en back-end-activiteiten steeds afhankelijker van draadloze netwerktoegang. Ze moeten de vinger aan de pols houden wat betreft de capaciteit en beveiliging van hun infrastructuur, om beveiligingsincidenten, storingen en gemiste kansen voor klantinteractie te voorkomen. Retailers met filialen in winkelcentra en stedelijke gebieden waar digitale initiatieven worden ontplooid, weten dat connectiviteit van grootzakelijke kwaliteit de sleutel is tot een succesvolle klantervaring. Deze initiatieven lopen echter vaak spaak als gevolg van complexe draadloze omgevingen en overbelaste netwerken.

De nieuwe functiereeks, met Wi-Fi Alliance Vantage-certificering, zorgt voor een betrouwbaar beheer van netwerktoegang. Retailers kunnen deze inzetten in combinatie met de unieke software-defined architectuur en draadloze technologie van Aerohive om te profiteren van betrouwbaarheid, flexibiliteit en schaalbaarheid. Daarnaast is PCI 3.2-rapportage toegevoegd aan HiveManager®, om naleving van de regelgeving rond het beheer van gevoelige klantgegevens te verbeteren en vergemakkelijken.
Geautomatiseerde switch-over, veilige roaming en decentrale netwerkbesturing
De voordelen van de toegevoegde functionaliteiten zijn als volgt:

• De draadloze dual 5GHz access points van Aerohive bieden nu geautomatiseerde switch-over. Ze zorgen op elke locatie voor de juiste 2,4GHz- en 5GHz-dekking door de omliggende draadloze dekking te detecteren en automatisch de passende frequentie te zoeken. Deze functie kan worden gedeactiveerd zodra er sprake is van voldoende dekking, en waar nodig opnieuw geactiveerd.

• Alle access points van Aerohive bieden ondersteuning voor 802.11r, k en v. Deze draadloze protocollen dragen bij aan snelle en veilige roaming in omgevingen met een sterk mobiel karakter. De combinatie van deze protocollen met de Agile Multiband- en 802.11ac-functionaliteit van de Aerohive access points maakt krachtige netwerktoegang mogelijk.

• De software-defined wifi-architectuur ligt ten grondslag aan de draadloze technologie van Aerohive. Deze voorziet in decentrale netwerkbesturing om draadloze netwerken van verbeterde flexibiliteit en schaalbaarheid te voorzien, zeker in het geval van voortdurend veranderende connectiviteitsbehoeften.

Een verbeterd overzicht van beveiligingsvoorzieningen
Retailers hebben te maken met een toenemend aantal cyberaanvallen en andere bedrijfsrisico’s. Hierdoor groeit het belang van netwerkbeveiliging en databescherming. Het verbinden van klanten, terminals en sensorapparatuur is slechts de eerste stap. Het is belangrijk dat dit ook op veilige wijze gebeurt. De PCI 3.2-rapportage in HiveManager biedt een verbeterd overzicht van alle beveiligingsvoorzieningen binnen het netwerk. De functionaliteit van Aerohive voor toegangsbeheer aan de netwerkrand zorgt ervoor dat er alleen toegang wordt geboden aan gemachtigde clients die aan alle richtlijnen voldoen.

• HiveManager biedt nu uitgebreide en geplande rapportage waarmee retailers hun compliance met PCI DSS 3.2 in kaart kunnen brengen. Deze rapportage biedt informatie over de netwerkomgeving, geeft per netwerkgebied de compliance-status aan en reikt oplossingen aan voor gedetecteerde problemen.

• Aerohive A3, de oplossing die in het tweede kwartaal van 2018 op de markt komt, biedt een integraal en veilig toegangsbeheer. Dit omvat registratie bij het netwerk (onboarding) en beveiliging van IoT-apparatuur, bezoekers, BYOD-devices en standaard vaste en draadloze clients. Aerohive A3 voorziet daarnaast in geautomatiseerde provisioning, apparaatprofielen, netwerktoegangsbeheer, onboarding op basis van selfservice en toegang voor bezoekers en gasten. Dit alles is mogelijk zonder het complexe beheer dat kenmerkend is voor concurrerende oplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-06T10:57:00.000Z Aerohive


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.