Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waarom kiezen voor Managed VPS?

Dit artikel delen:

Ben je op zoek naar een geschikte webhosting service? Dan zul je bij het vergelijken van het aanbod al snel tot de conclusie komen dat je hierin meerdere opties hebt. Je kunt onder andere de keuze maken tussen shared webhosting en cloud VPS maar binnen dit laatste segment kun je ook nog kiezen tussen managed- en unmanaged VPS services. In dit blog gaan we dieper in op de redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor Managed VPS.

Wat is een virtual private server (VPS)?

Voordat we dieper ingaan op de bovengenoemde keuzemogelijkheden leggen we eerst uit wat een VPS precies in. Deze letters staan voor de term virtual private server. Dit is een fysieke server waarvan meerdere gebruikers gebruik kunnen maken maar deze digitale ruimte is wel onderverdeeld in kleine virtuele servers. Deze keuzemogelijkheid is dus een goed alternatief voor shared hosting waarbij een groep mensen/ bedrijven gebruik maken van één server. Als je de keuze maakt voor cloud VPS biedt dit veel praktische voordelen. Een van de voordelen van een VPS Cloud server is dat je verzekerd bent van continuïteit. Heb je de behoefte aan extra processorkracht, geheugen of bandbreedte? Dan kan dit worden opgeschaald vanuit de cloud. Daarnaast biedt deze keuze als belangrijk voordeel dat een VPS cloud server volledig redundant is uitgevoerd. Is er sprake van een storing? Dan neemt een redundant cloudserver de taken direct over waardoor er geen verstoring zal plaatsvinden in de werkprocessen.

Wat zijn de verschillen tussen managed- en unmanaged VPS service?

De keuze voor een cloud VPS zal bij het lezen van het bovenstaande wel snel gemaakt zijn. In dat geval wacht je dus (zoals aangegeven) nog een keuze die de vraag oproept wat de verschillen tussen managed- en unmanaged VPS service zijn. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig te geven. Bij een Unmanaged VPS ben je zelf verantwoordelijk voor het beheer van je VPS en het besturingssysteem. Heb je de tijd en technische kennis hiervoor? Als je deze vraag met “nee” moet beantwoorden, kies dan voor managed VPS. Hierbij wordt je volledig ontzorgd zoals ook bijvoorbeeld bij wifi as a service het geval is. Jij kunt je dan volledig focussen op het beheren van je bedrijf en hebt geen omkijken naar je web hosting service. Jouw eigen virtuele server wordt beheerd door technisch specialisten.

Waarom de keuze maken voor managed VPS? 

  • Het systeem is direct gebruiksklaar
  • Het onderhoud, de installaties van updates én een optimale beveiliging wordt uitgevoerd door specialisten
  • De VPS wordt 24/7 in de gaten gehouden
  • De server is schaalbaar met het oog op gebruik
  • Je wordt volledig ontzorgd!

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-24T09:27:48.000Z https://www.geld-verdienen-online.be/


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.