Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Online aankopen beter beveiligd met een paysafecard

Dit artikel delen:

Ruim 71% van alle Nederlanders koopt online. Met de hoge kortingen, gratis verzending en volgende dag bezorgen is online shoppen vaak nog efficiënter dan shoppen in het winkelcentrum. Het gemak van één klik en dan gekocht brengt echter ook nadelen met zich mee. Het gemak van online shoppen en dataverzameling maakt het veel makkelijker voor criminelen om toe te slaan.

Met één druk op de knop kunnen internetcriminelen, met behulp van een wachtwoord simulator, een twaalf karakter wachtwoord hacken. Hiermee hebben zij direct toegang tot alle gebruikersgegevens, waaronder aanmeld- en betaalgegevens. Om ongewenste aankopen en onrechtmatig betaalpas gebruik te voorkomen, wordt het aangeraden om online aankopen te doen met fraudebestendige betaalrekening.

Een paysafecard is een prepaid creditcard waarmee veilig en snel online aankopen gedaan kunnen worden. Een paysafecard kan vergelijken worden met een PayPal rekening en Wallie-card. Met een paysafe creditcard worden aankopen gedaan door middel van een 16-cijferige code. Dit is dus anders dan een 4-cijferige pincode of identifier inlog.

Een paysafecard is ten aanzien van PayPal en Wallie, anoniemer. Paysafe hoeft niet gekoppeld te worden aan een bankrekening of persoonlijke gegevens. Het herladen van de creditcard wordt dus geheel anoniem gedaan. Doordat het krediet op de rekening van tevoren is bepaald, kunnen er geen onverwachte kosten in rekening gebracht worden. Wegens de hoge technische veiligheidsvoorzieningen is een paysafecard niet te hacken. Deze kaart is dus geheel veilig en anoniem.

Het online afrekenen met een paysafecard is vrij eenvoudig. Paysafe kan bij het afrekenen voor een online bestelling als betaalmethode geselecteerd worden. De enige benodigdheid om een transactie af te ronden is de 16-cijferige code. Met de creditcard kunnen verschillende (digitale) diensten en producten aangeschaft worden. Er kunnen onder andere games of online dating services mee gekocht worden, digitale wallets of beltegoeden opgewaardeerd worden en aankopen in digitale markten gedaan worden, zoals Google Play.

Een paysafecard kopen kan snel en eenvoudig online gedaan worden. In de meeste gevallen, wordt de paysafecard binnen 48 uur geleverd. Voor de aanschaf van deze prepaid creditcard hoeft dus niet uit huis gegaan te worden of rekening gehouden te worden met de openingstijden van de bank. Een paysafecard kopen kan gedaan worden met iDeal, creditcard, PayPal of een digitale portemonnee, zoals Apple Pay. De prepaid creditcard kan aangeschaft worden in diverse bedragen variërend van €10 tot €100.

Het herladen van de prepaid creditcard is net zo eenvoudig als de aanschaf ervan. Echter, wordt het herladen van een paysafe creditcard niet in dezelfde bedragen gedaan als de aanschaf ervan. De creditcard kan herladen worden voor €10, €25 en €50 per transactie. Voor een hogere opwaardering zijn dus meerdere transacties nodig.

Om de veiligheid van de paysafecard te waarborgen wordt er na 12 maanden inactief gebruik van de kaart een vergoeding van 3 euro verrekend. Deze afschrift zorgt ervoor dat de paysafecard in gebruik blijft. Gezien dit de enige bijkomende kosten zouden zijn, is een paysafecard ook nog eens goedkoper dan een bankrekening openen of een creditcard bij een traditionele bank kopen.

De paysafe creditcard is dus een veilige, goedkope en makkelijke betaalmogelijkheid om online aankopen mee te doen en internetfraude te voorkomen.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-03T16:21:33.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.