Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe interessant is het nog om in Bitcoins te investeren?

Dit artikel delen:

Wie de laatste periode ook maar een beetje de Bitcoin koersen heeft gevolgd, weet als geen ander dat veel mensen flink rijk zijn geworden door vroegtijdig te investeren in deze digital munt. Nu we een paar jaar verder zijn en de Bitcoin koersen nog steeds volop in het nieuws zijn, roept dit bij velen de vraag op hoe interessant het nog is om in Bitcoins te investeren. In dit artikel ontdek je het antwoord.

Toegenomen interesse in crypto investeringen

De toegenomen interesse in crypto investeringen zal weinig mensen ontgaan zijn. De crypto markt heeft handig ingespeeld op de tegenwerpingen die mensen tegenwoordig hebben om gebruik te maken van de diensten van de traditionele financiële markten. De meeste banken vragen immers tegenwoordig een vergoeding om spaargeld onder te mogen brengen. In tegenstelling tot het realiseren van een groei van het spaargeld wordt er een kostenpost gecreëerd. Dit was voor veel mensen de aanleiding om op zoek te gaan naar alternatieven om het spaargeld wel te laten groeien. Hierdoor ontstond een duidelijk toegenomen interesse om in cryptocurrency te investeren. Het toegenomen aantal exchanges en initiatieven zoals Bitcoin Profit hebben ervoor gezorgd dat het tegenwoordig zeer eenvoudig is om de crypto markt te betreden. 

Is de zilvervloot vertrokken?

De Bitcoin heeft binnen een zeer kort tijdsbestek een snelle groei doorgemaakt. Het is nog niet zo lang geleden dat de prijs van één Bitcoin gelijk stond aan één Amerikaanse dollar. Binnen een paar maanden was de Bitcoin koers met meer dan 3.000% gestegen naar 31 dollar. Dit is nog een schijntje als je weet dat in 2021 een all-time high werd gerealiseerd van meer dan 60.000 dollar. Deze hoge koers liet kort daarop een enorme daling zien iets wat de volatiliteit van de crypto-markt op de meest duidelijke manier onder de aandacht bracht. Juist deze sterk veranderende koersen geven het antwoord op de vraag of de Bitcoin zilvervloot inmiddels is vertrokken.

Is een Bitcoin investering nog interessant?

Een Bitcoin investering kan nog steeds een interessante optie zijn om op een passieve manier geld te verdienen. Het is wel van belang dat er op het juiste moment geïnvesteerd wordt in de munt en dat deze ook op het juiste moment van de hand wordt gedaan (buy low, sell high). De sterk aan verandering onderhevige Bitcoin koersen bieden hier kansen in maar brengen ook de nodige (hoge) risico’s met zich mee. Succes is zeker niet verzekerd. Het wordt dan ook dringend aangeraden om uitsluitend Bitcoin investeringen te doen met geld dat gemist kan worden.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-26T14:17:20.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.