Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe interessant zijn NFT’s?

Dit artikel delen:

De handel in NFT’s is steeds meer in het nieuws. Verschillende media besteden hier volop aandacht aan. Is hier sprake van een hype of is het meer dan dat. In dit artikel geven we je inzicht hoe interessant NFT’s zijn en of je in de toekomst meer zult horen over Non-Fungible Tokens.

Wat zijn NFT’s?

Een NFT is een digitaal eigendomsrecht van een uniek digitaal goed. Als je in het bezit bent van een Non-Fungible Token ben je eigenaar van een niet- inwisselbaar, onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat. Dit certificaat is gekoppeld aan een uniek digitaal object. We hebben het hier over digitale activa die elk unieke kenmerken hebben en daarom niet tegen elkaar kunnen worden geruild. Het betreft hier dus een bestand dat ergens op internet staat. Een NFT is dus niet per definitie een afbeelding, MP3 of video. 

Wat is het nut van het creëren van NFT’s?

Het belangrijkste nut van het creëren van NFT’s is het vormgeven van een waardesysteem. Om dit inzichtelijk te maken is het goed om een vergelijking te maken met fysieke goederen. Hieraan wordt een bedrag gekoppeld op basis van de esthetische en emotionele waarde van het voorwerp. Dit was bij digitale objecten tot voor kort niet mogelijk omdat er geen specifiek eigenaarschap aan kon worden gekoppeld. Digitale objecten konden worden gekopieerd of nagemaakt. Door het creëren van een NFT kan iemand een eigenaarschap toe eigenen waardoor er een schaarste ontstaat en de prijs kan worden opgedreven. Het digitale eigendomscertificaat is immers voor iedereen inzichtelijk door de toepassen de blockchain technologie. 

Is de handel in NFT’s interessant?

We hebben in het bovenstaande stuk al deels antwoord gegeven op de vraag of de handel in NFT’s interessant is. Dit is zeker het geval. Er is dan ook zeker geen sprake van een NFT hype. De handel in Non-Fungible Tokens drijft mee op de toegenomen bekendheid van de crypto wereld en wordt steeds meer gezien als een mogelijkheid om geld mee te verdienen. Uiteraard speelt de digitaliseren van de wereld hier ook een belangrijke rol in. De kans is dan ook groot dat de handel in NFT’s verder zal groeien aangezien dit op dit moment nog in de kinderschoenen staat. De kans is groot dat dat beroemdheden en bedrijven de waarde van hun creaties gaan omzetten naar NFT’s. Deze stap zal ook gezet worden door mensen of organisaties die een belangrijke rol vervullen in sectoren als kunst, cultuur, sport, reclame of showbizz.

Hoe kun je handelen in Non-Fungible Tokens?

Er zijn diverse opties waarvan je gebruik kunt maken als je de intentie hebt om te handelen in Non-Fungible Tokens. Er zijn hiervoor immers diverse Blockchains en marktplaatsen opgezet. Daarnaast kun je gebruik maken van initiatieven zoals nft profit. Het is goed om voor de volledigheid te vermelden dat je niet altijd dollars kunt gebruiken als je wilt handelen in Non-Fungible Tokens. Er zijn initiatieven die eigen cryptocurrency gebruiken maar deze digitale munteenheden zijn eenvoudig te verkrijgen door bijvoorbeeld Bitcoins in te wisselen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-03T15:25:06.000Z dbom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.