Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Blockchain kan de cyberbeveiliging van ICt-software verbeteren

Dit artikel delen:

De wereld maakt in toenemende mate gebruik van blockchain-technologie om de beveiliging en veiligheid van transacties, toeleveringsketens, slimme contracten en identiteitsbeheer mogelijk te maken in een wereld met meerdere belanghebbenden en meerdere systemen.

Dit komt omdat blockchain - een digitaal grootboek van transacties dat wordt gedupliceerd en verspreid over een heel netwerk van computersystemen - het vastleggen van belangrijke informatie onveranderlijk en transparant maakt voor iedereen, waardoor die informatie moeilijk en bijna onmogelijk te veranderen of te hacken is zonder ontdekking. Bij een Chiliz coin kopen is dit ook het geval. 

Gezien deze voordelen die het gebruik van blockchain biedt, is het geen wonder dat deze technologie blijft bloeien in sectoren variërend van financiële diensten zoals Bobcoin, energie en gezondheidszorg tot onroerend goed, telecom en anderen waarbij talrijke partijen betrokken zijn wiens identiteit of acties anders niet verifieerbaar zouden zijn. De voordelen van blockchain zijn nuttig voor een extra gebied dat van vitaal belang is: nationale veiligheid. De technologie is veelbelovend voor het aanpakken van enkele van de huidige cyberbeveiligingsproblemen door het vermogen om vertrouwen te garanderen in informatie- en communicatietechnologie (ICT) en softwarebeveiliging en -borging, wat essentieel is voor de werking van 5G en telecommunicatie-infrastructuur.

Er zijn verschillende redenen waarom het enthousiasme voor blockchain blijft groeien in veel verschillende industrieën. Twee belangrijke kenmerken die dit stimuleren zijn:

  • Een basis voor veiligheid en vertrouwen: Op deze manier vormt blockchain de basis voor onveranderlijke grootboeken of vastleggingen van transacties die niet kunnen worden gewijzigd, verwijderd of vernietigd. Het betekent ook dat transacties permanent worden geregistreerd, zichtbaar zijn en daarom verifieerbaar voor iedereen die er toegang toe heeft.
  • Mogelijkheid om cruciale integratievoordelen te bieden: Blockchain kan worden geïntegreerd met veel verschillende vormen van technologie om fraude beter te identificeren. De interoperabiliteit van blockchain wordt ook genoemd als essentieel voor de toekomst van slimme steden en andere cruciale ontwikkelingen.

Blockchain kan er daarnaast ook nog eens voor zorgen dat softwarecode veilig en betrouwbaar is. Een van de grootste zorgen over softwarebeveiliging is het risico van achterdeuren, digitale "valdeuren" ingebouwd in software door de oorspronkelijke programmeur die toegang kan krijgen tot de computer door op afstand een geheime toegangscode in te voeren. Omdat een blockchain een voortdurend groeiende lijst is van records aan elkaar gekoppeld in een keten, waarbij elk blok in de keten de versleutelde informatie in de voorgaande blokken bevat, de keten van blokken kan niet worden verbroken zonder ontdekking, en de integriteit van de keten kan worden bevestigd door iedereen die er toegang toe heeft. 

Dit proces kan software-updates en downloads onder de juiste parameters verifiëren en loggen. Blockchain-technologie is al op grote schaal toegepast in de ruimte voor identiteitsbeheer. Het begrip van de noodzaak om softwarecode te beveiligen en het gebruik van blockchain-technologie om dit niveau van zekerheid te bereiken, is de afgelopen jaren ook gegroeid. Blockchain Smart Contract Software Assurance wordt ook gebruikt om uitdagingen aan te pakken die voortvloeien uit de beperkingen bij het patchen of herontwikkelen van een actieve keten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-09T13:55:26.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.