Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Tips voor het ontwerpen voor een productiever kantoor

Dit artikel delen:

Kantoorruimte is een aspect dat een grote rol speelt als het gaat om de productiviteit en prestaties van medewerkers. Of je voor je werk nu veel creativiteit nodig hebt of je baan juist nauwgezette brainstorming vereist, de omgeving waarin je je bevindt, speelt een cruciale rol als het gaat om het verbeteren van je prestaties. Het is daarom een goed idee om gebruik te maken van de onderstaande tips bij het ontwerpen van een kantoorinterieur. Door dit te doen zul je zeker zorgen voor een betere productiviteit bij zowel jezelf als je werknemers.

Licht

Een van de beste manieren om het moreel en de productiviteit van werknemers te stimuleren, is een werkplek die ruimte biedt voor veel natuurlijk licht. Dit kan door gebruik te maken van meerdere grote ramen binnen het kantoor zodat er een maximale lichtinval is. Van natuurlijk licht is bekend dat dit het energieniveau van het lichaam verhoogt, terwijl het ook helpt om de spanning veroorzaakt door laptops en computerschermen op afstand te houden. Een goed ontworpen kantoorinterieur moet daarom voldoende ruimte hebben voor natuurlijk licht, wat er bovendien voor zal zorgen dat de resin art op de bureaus prachtig eruit zullen zien. 

Kleuren

Een belangrijke factor als het gaat om tips voor kantoorinrichting is het gebruik van kleuren om de werkplek levendiger en levendiger te maken. Je kunt ook thema's toepassen die passen bij de missie en/of kernactiviteiten van het bedrijf. Bedrijfslogo's kunnen bovendien als referentiepunt voor het kleurenpalet worden gebruikt. Houd hier dan ook rekening mee bij het kopen van een doe het zelf gietvloer. Dit moet immers passen bij de huisstijl van je onderneming, al is dit niet altijd even goed mogelijk. Daarom is het beter om de meubels en muren goed te laten passen bij je logo.

Meubels

Professionele werkplekken vragen om moderne en verfijnde elementen als het gaat om het meubilair. Allereerst moet je het juiste aantal stukken kiezen, zodat de ruimte er niet rommelig uitziet. Rommelige ruimtes kunnen de productiviteit namelijk negatief beïnvloeden en dat is natuurlijk precies wat je niet wilt. Op basis van ergonomie kies je vervolgens stukken waar medewerkers comfortabel kunnen zitten en werken. Hierbij is de ruimteoptimalisatie van groot belang. Modern en toch functioneel meubilair zal een grote bijdrage leveren aan het verhogen van de productiviteit van werknemers op de werkplek. Zorg er ook voor dat de meubels niet je vloer van epoxy beschadigen, al zal dit over het algemeen gelukkig wel meevallen. 

Opslag

Een goed afgewerkt kantoorinterieur zal zeker tal van praktische opbergmogelijkheden hebben voor werknemers, waar ze hun dossiers en andere werkgerelateerde documenten kunnen opbergen. Een goed georganiseerde opslag helpt werknemers gemakkelijk te vinden wat ze op een specifiek moment nodig hebben, waardoor de productiviteit dus positief wordt beïnvloed. Werknemers die moeite hebben om documenten te vinden op kritieke tijdstippen, werkt juist slecht voor de productiviteit. Zorg daarom voor voldoende opbergkasten en planken waar de medewerkers al hun documenten overzichtelijk en eenvoudig kunnen opbergen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-02T09:55:59.000Z Twenty Four Webvertising BV
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.