Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

50 bedrijven planten 1500 bomen

Bomen planten

De bedrijven en organisaties die het voorbije jaar deelnamen aan de inzamelactie ‘Recycleren voor Natuurpunt’ konden hun boompjes zelf planten tijdens de jaarlijkse boomplantdag van Natuurpunt. Out Of Use wist het voorbije jaar meer dan 50 bedrijven en organisaties te overtuigen om hun oude PC's, laptops en gsm's in te leveren voor Natuurpunt. Volgens Danny Vandormael, CEO van Seris Group, komt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) steeds hoger op de bedrijfsagenda.

Een jaar geleden werd de actie ‘Recycleren voor Natuurpunt’ opgestart. Bedrijven en organisaties die hun oud-elektro aanleveren bij Out Of Use in Beringen, kunnen ervoor kiezen om de opbrengst van PC’s, laptops en gsm’s letterlijk om te zetten in nieuwe bomen.

“We hebben deze actie vooral opgezet om bedrijven wakker te schudden,” zegt zaakvoerder Mark Adriaenssens van Out Of Use. “Uit cijfers blijkt immers dat er nog heel wat oud-elektro blijft rondslingeren of bij het gewone afval wordt gedaan. “Met deze actie ondersteunen we onze klanten bovendien in hun maatschappelijk verantwoord ondernemen. We merken dat organisaties hier meer en meer aandacht aan besteden dus dat is een positieve tendens.”

Seris Group plantte 115 bomen op de plantlocatie in Kontich. “Je kan in de huidige samenleving op geen optimaal correcte wijze ‘Profit’ creëren zonder respect te hebben voor ‘People en Planet’”, aldus Danny Vandormael, CEO Seris. “Naast onder andere voortdurende aandacht voor recycleerbare materialen en het verminderen van de CO2-uitstoot op alle mogelijke niveaus, is het verzekeren van het voortbestaan van de natuur voor onze onderneming een belangrijke doelstelling. Daarom steunt Seris dan ook met volle overtuiging het initiatief van Natuurpunt en Out Of Use.”, vervolgt Vandormael.

Naast Seris namen ook de OVAM, Aquafin, Canon, Sanofi, KBC, Quares, de Plantentuin Meise, Chiro Muizen, KA Zottegem en vele anderen deel. De inzamelactie van Natuurpunt en Out Of Use loopt ook in 2017 nog verder. Meer informatie over de actie vindt u op www.outofuse.com/nl/recyclerenvoornatuurpunt of op de Facebookpagina https://www.facebook.com/recyclerenvoornatuurpunt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-03T11:52:00.000Z Out Of Use


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.