Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Groeiende populariteit refurbished smartphones

Een refurbished smartphone, zoals de refurbished iPhone 7 plus, mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Terwijl nieuwe smartphones steeds duurder worden, besluiten particulieren steeds vaker om een refurbished mobieltje te kopen.

Refurbished staat voor 'gereviseerd': een smartphone die al eerder gebruikt is, maar die onder handen genomen is en weer als nieuw is. Het mooi van dit soort smartphones als de refurbished iPhone 7 plus, is dat je een snelle en nagenoeg nieuwe telefoon hebt, waar je al snel zo'n 20 procent minder voor betaald. Je krijgt dus meer voor minder. Maar als je van pan bent om een refurbished toestel aan te schaffen, moet je wel goed controleren of je te maken hebt met een btw-product of een margeproduct. Hoe zit dit precies? 

Btw-product of margeproduct?

Bij de aankoop van een refurbished iPhone 7 plus kan het in de prijs flink uitmaken of je van doen hebt met een btw-product of margeproduct. Een btw-product geldt als een standaard product waarover het reguliere belastingtarief (hoog 21%) geheven wordt. Een margeproduct is een tweedehands product, dat gebruikt en ingekocht is en waarover je minder belasting verschuldigd bent. Door als consument te kiezen voor het refurbished smartphones die als margeproduct gelden, kan - maar dat hoeft niet - het zo zijn dat je voordeliger uit bent. 

Hoe kies je precies?

Vraag bij de aanbieder na of je te maken hebt met een margeproduct of een btw-product. Als particulier kies je voor het het margeproduct, wanneer je geen btw-tarief over het aankoopbedrag wilt terugvragen en als blijkt dat er elders geen voordeliger btw-producten verkrijgbaar zijn. Dit is de situatie die voor de meeste mensen van toepassing is als ze een refurbished telefoon willen aanschaffen. Ben je ondernemer, bijvoorbeeld zzp'er of bedrijfseigenaar, dan moet je opletten als je een refurbished toestel koopt. Je hebt dan namelijk recht om het btw-bedrag van het totale bedrag van de refurbished telefoon af te trekken. Een btw-product kan dan goedkoper uitvallen dan een margeproduct. Als ondernemer is het dus belangrijk om 21% van de waarde van de telefoon af te halen en dan de prijzen te vergelijken. 

Vergelijk refurbished telefoons online

Op internet zijn er goede online vergelijkingsprogramma's te vinden waar je refurbished telefoons op bepaalde criteria met elkaar kunt vergelijken. Denk hierbij aan de conditie van toestellen, de garantieduur, of het een btw-product of margeproduct is, soorten accu's, met of zonder keurmerk en kleur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-05T11:36:19.000Z Telefoondiscounter.nl


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.