Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Je verjaardag vieren - Corona editie

Ben je binnenkort jarig? Dan wil je deze dag natuurlijk niet zomaar aan je voorbij laten gaan. Verjaardagen zijn speciaal en het ideale moment om vrienden en familie weer eens bij elkaar te brengen. Maar door de corona pandemie, is het vieren van verjaardagen dit jaar een klein beetje anders dan normaal. Jij mag bijvoorbeeld niet al te veel mensen uitnodigen en je moet een tafelopstelling creëren waarbij iedereen zijn afstand tot elkaar kan behouden. En misschien wel het meest gekke: je mag geen verjaardagskussen of -knuffels ontvangen… Dat je verjaardag vieren niet iets complexer is dan normaal, betekent niet dat het niet leuk kan zijn. Het vereist alleen wat meer creativiteit. Ben je op zoek naar ideeën om je verjaardag tot speciaal te maken? Lees dan zeker verder!

Samen dineren met je familie

Veel mensen gaan met hun familie uit eten als ze jarig zijn. Maar voor velen is dit geen optie meer nu restaurants en cafés gesloten zijn. Als je nog steeds graag samen wilt eten met je familie, dan zul je dat op een ‘corona-proof’ moeten doen. Jij kunt bijvoorbeeld alleen je ouders en/of broers en zussen uitnodigen. Als je het met de hele familie wilt vieren, dan kun je een mini beamer en projectiescherm naast de keukentafel ophangen, zodat alle familieleden er, weliswaar digitaal, toch een beetje bij kunnen zijn. Je kunt de beamer en het projectiescherm ook gebruiken om herinneringen op te halen door wat leuke foto’s van je kindertijd op te vertonen. Dat zal je verjaardag zeker speciaal maken.

HouseParty met je vrienden

Je kunt ook een HouseParty organiseren met je vrienden. Dan bedoelen we natuurlijk niet een echt huisfeestje; dat is niet helemaal corona-proof. Maar je kunt wel een feestje organiseren via de zogeheten HouseParty app. Via deze app kan iedereen digitaal deelnemen en kun je samen leuke spelletjes spelen, waaronder Triviant en Pictionary. Zorg ervoor dat iedereen wat lekkere hapjes en drankjes thuis heeft en het feest kan beginnen!

Workshop organiseren

Wil je iets creatiefs op je verjaardag doen? Waarom boek je dan niet een leuke digitale workshop voor jou en de genodigden? Wat dacht je van een cocktailworkshop? Je kunt ook een virtuele proeverij organiseren, bijvoorbeeld een chocolade of wijnproeverij. In het geval van een wijnproeverij, zal de sommelier een pakket met kleine flesjes wijn en proefglaasjes naar jou en je feestgangers versturen. Thuis kun je de wijnen een voor een proeven, terwijl je op je TV of laptop meekijkt en luistert naar de uitleg van de sommelier. Bij een echte wijnproeverij komen de wijnen uiteraard direct uit de inbouw wijnklimaatkast waardoor ze precies op de juiste temperatuur geserveerd worden. Maar niet getreurd, ook thuis zullen de wijnen lekker smaken. 

Welk idee is jouw favoriet?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-07T17:16:58.000Z The Next Shop


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.