Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nederland en België zijn de nieuwe vakantiebestemmingen

Inderdaad, je leest het goed. Hoewel Thailand, Turkije of Spanje natuurlijk heel interessant klinken, gaat er uiteindelijk niets boven bekende grond.

Alhoewel, als je eenmaal doorhebt wat Nederland en België je allemaal te bieden hebben, zul je beseffen dat het toch niet zo’n bekende grond is als je in de eerste instantie dacht. Het is namelijk zo dat er heel veel te bieden is wat je niet ziet en waar je geen weet van hebt. Dan hebben we het natuurlijk niet over de toeristische hotspots als Madurodam en Giethoorn (welke beiden overigens wel aan te raden zijn), maar over bestemmingen en ervaringen die je een vakantiegevoel geven. Zo kun je een huis Ardennen huren en zul je bijna zweren dat je niet in de buurt bent van Nederland als je daar eenmaal bent.

Hoe pak je dat aan?

Wellicht is je grootste bezwaar nu de huidige situatie, want hoe ga je een vakantie plannen als volgende week opeens van alles kan gebeuren? Dat is een terechte overweging natuurlijk, want de situatie is nu eenmaal erg instabiel, maar toch kan er wel het een en ander gedaan worden, binnen de regels en maatregelen die er gelden.natuurlijk. Wil je boeken bijvoorbeeld, dan kun je best al vooruit boeken, mits je de voorwaarden goed leest. Er zijn namelijk veel partijen die annuleringsvoorwaarden hebben verruimd of geschrapt met het oog op de huidige situatie. Een andere goede optie is natuurlijk om last minute te boeken, dit is vaak ook voordeliger.

Waarom je België moet bezoeken

De overgrote meerderheid van de Nederlanders heeft geen flauw idee van België. De kennis van zaken gaat vaak niet verder dan een paar slechte grappen en bekende Rode Duivels en Stella Artois. Mocht je dat ook niet kennen (wat bovenstaande uitspraak meteen bevestigt); de Rode Duivels zijn het nationaal elftal van België en Stella Artois is een beetje de Heineken van België. Dat op zich zou al reden genoeg moeten zijn om voor een weekendje weg België te bezoeken. Zo ben je wel de grens over, maar niet zo ver dat je 3 weken lang vast komt te zitten op een hotelkamer.

Wat is er te doen?

De eerste vraag die mensen natuurlijk stellen op het moment dat het gaat over vakantiebestemmingen, is: wat is er te doen? (Meestal is de vraag of er een strand is, maar dat is hier natuurlijk algemene kennis). België is een enorm gevarieerd land, dat laten ze al zien door het feit dat ze 3 verschillende regeringen hebben en België onderverdeeld is in drieën. Daarnaast is België een enorm multicultureel land, wat ervoor heeft gezorgd dat de Belgen een combinatie van allerlei culturele bijzonderheden en uitingen hebben leren waarderen en vaak bijna als Belgisch erfgoed beginnen te zien (in de goede zin van het woord, niet in de Congo zin van het woord).

Corona maatregelen

België is over het algemeen strenger met het corona beleid dan Nederland, hiervoor kun je het beste de website van de Belgische Rijksoverheid of het Belgische RIVM raadplegen, omdat ook zij van tijd tot tijd op- en afschalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-25T16:21:21.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.