Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Coronaproof erop uit

De afgelopen maanden en jaren is er heel wat veranderd. Uit het niets werd de hele wereld getroffen door een pandemie die het hele leven overnam. En overneemt, want het lijkt er niet op dat dit over een week of twee weer voorbij zal zijn. Er is niemand die niet direct of indirect op enige manier de gevolgen heeft gevoeld van deze crisis (en nog steeds voelt).

Op alle vlakken van ons dagelijks leven heeft dit een grote invloed gehad en de manier waarop we dingen doen, is waarschijnlijk voorgoed veranderd. Helaas, helaas, vooral de vakanties en uitjes hebben hier aan moeten geloven. Een van meest gewaardeerde dingen die men kent en onderneemt is als het ware onmogelijk gemaakt. Of is het toch wel mogelijk?

Knus en comfortabel

Naar de zon in een ver land is op dit moment ook wel deels mogelijk, maar hier zitten veel risico’s aan verbonden. Zo kan het zomaar voorkomen dat je opeens niet meer terug kunt komen omdat het land van bestemming de grenzen dichtgooit. Of erger nog, je wordt zelf ziek en moet de vakantie afbreken. In dat geval is het ook nog eens de vraag of je verzekering dit vergoed als er een negatief reisadvies geldt voor dat land. In plaats daarvan kun je ook kiezen voor een huisje met sauna en jacuzzi in eigen land bijvoorbeeld.

Lekker dichtbij

Er zitten eigenlijk alleen maar voordelen aan het op vakantie gaan in eigen land. Allereerst hoef je je niet druk te maken om de faciliteiten die je wellicht nodig zou kunnen hebben en ben je ook nog dicht bij huis. Dicht bij huis hoeft niet te voelen alsof je in je eigen wijk bent. Zo huur je bijvoorbeeld een Ameland huisje om even lekker uit te kunnen waaien. Dit is natuurlijk wel een eindje rijden als je niet in de Noordelijke provincies woont, maar het is het uiteraard wel waard. Ondanks dat je zo ‘dicht’ bij huis zit, voelt het alsof je op een hele andere locatie aan het vertoeven bent.

Bijdragen aan de economie

Natuurlijk draag je ook bij aan de economie door het vieren van je vakantie in eigen land. Alhoewel dat je waarschijnlijk niet heel erg motiveert om iets te doen, is er nog een andere factor die hier enorm baat bij heeft, namelijk de lokale ondernemer. Het vakantiepark of de B&B waar je kiest heen te gaan, is vaak in handen van 1 of 2 ondernemers die hard werken voor hun zaak. Een Terschelling huisje is namelijk niet snel van een groot vakantiepark met een bekende naam.

Niet thuis, wel thuis voelen

Kortom, als je ervoor kiest om in eigen land er tussenuit te gaan, heb je hier alleen maar voordelen van. Het belangrijkste op vakantie is om je op je gemak te voelen natuurlijk, dus wat gaat er boven het thuis gevoel te hebben zonder thuis te zijn. Zo heb je wel de fijne ervaring van thuis zijn, maar zonder de verantwoordelijkheden die erbij horen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-25T16:34:16.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.