Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo beïnvloedt de veranderende wereldpopulatie de wereldeconomie

Als je kijkt naar hoe de wereldpopulatie zich heeft ontwikkeld, dan zie je dat na 1800 de wereldpopulatie ontzettend snel is gegroeid. Dit heeft een grote invloed op het milieu en veel mensen maken zich daarom ook zorgen. Hoe komt dit? En wat betekent dit voor de economie en jouw portemonnee? In dit artikel gaan we dieper in op de veranderingen omtrent de wereldpopulatie en wat hier de gevolgen van zijn.

Groeiende wereldpopulatie

Doordat er altijd langzaam ontwikkelingen hebben plaatsgevonden, konden mensen meer kinderen krijgen. Wanneer ouders gemiddeld meer dan twee kinderen krijgen, groeit de wereldpopulatie. Meer mensen op de wereld betekent dat er meer vraag is naar diensten en producten. Bovendien zijn er meer mensen die ontwikkelende ideeën kunnen bedenken en realiseren.

Echter, in goed ontwikkelde landen ligt het gemiddelde van kinderen in een gezin eerder rond de 1,6. Wanneer dit het in de hele wereld het geval zou zijn, zou de wereldpopulatie afnemen. Derdewereldlanden trekken het gemiddelde ophoog. Zo krijgt een vrouw in Afrika gemiddeld 4 kinderen.

Bovendien worden we drie keer zo oud vergeleken mensen die in 1800 hebben geleefd. Het feit dat er minder kinderen ter wereld komen en dat mensen ouder worden, heeft een invloed op hoe de economie zich in de komende jaren zal ontwikkelen.

Vergrijzing

In 2030 wordt verwacht dat het grote deel van de bevolking ouder dan 65 is. Deze mensen hebben een grote bijdrage geleverd aan de groei van de economie in de afgelopen 50-60 jaar. Deze oudere mensen zullen over tien jaar meer behoevend zijn als het gaat om medische zorg et cetera. De jongere generatie is de generatie die de economie draaiende houdt door te werken en nieuwe ontwikkelingen te realiseren. Minder werkende mensen betekent dat de economie minder geld verdient en er dus minder geld circuleert.

Economie draaiende houden

Het is dus belangrijk voor een land om veel mensen te hebben. Deze mensen houden de economie draaiende. Je zult daarom ontwikkelingen gaan zien in de landen waar de bevolking groeit. Daarom investeert China veel tijd en geld in landen in Afrika.

Eén manier voor landen zoals Amerika, Engeland en Europese landen om de bevolkingscijfers gelijk te houden is immigratie. Toch wordt het wel een mogelijk probleem dat wereldwijd de wereldpopulatie langzaam zal gaan dalen in de toekomst. Daarom is het belangrijk dat bedrijven hun productie kunnen gaan automatiseren. Hierdoor kan het personeelstekort worden aangepakt.

Wat kun jij doen?

Allereerst is het dus belangrijk om te begrijpen dat de wereldpopulatie daalt en dit in de komende jaren kan zorgen voor een langzamer groeiende economie. Een snel groeiende economie zorgt ervoor dat mensen genoeg kunnen verdienen om van het leven te kunnen genieten. In de toekomst zou dus minder rijk kunnen worden dan hoe we nu leven. Bovendien is het geld wat jouw werkgever aan een pensioenfonds betaalt in de toekomst minder waard vanwege inflatie.

Om jezelf hier op voor te bereiden en voor te beschermen, is het goed om te bedenken hoe je je geld kunt laten groeien. Er zijn verschillende manieren om te investeren. Je kunt bijvoorbeeld aandelen, ETFs of bitcoin kopen. Lees je goed in voordat je ergens in investeert. Hoe meer risico je neemt, hoe groter je mogelijke winsten zijn, maar ook je verliezen kunnen groter zijn. Bovendien zijn de cijfers van het verleden geen garantie voor de toekomst, maar kunnen je wel een indicatie geven van een goed mogelijke situatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-05T11:18:29.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.