Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zes misvattingen voor zakelijk inkjet printing

Een recent onafhankelijk onderzoek onder meer dan 2400 kantoormedewerkers en IT-besluitvormers in 14 landen in de EMEA-regio toont aan dat zes veelvoorkomende misvattingen over technologie voor inkjet printing nog steeds zeer hardnekkig standhouden op de markt, ondanks het feit dat zij niet langer waar zijn.

Bij onafhankelijke tests die werden uitgevoerddoor Buyers Laboratory LLC (BLI), werden de zakelijke inkjetoplossingen van Epson (WorkForce Pro (WFP) en WorkForce Pro Replaceable Ink Pack System (RIPS)) vergeleken met concurrerende laserprinters en kopieerapparaten en werd aangetoond hoe ver inkjettechnologie is gevorderd. De bevindingen verwijzen de volgende zes veelvoorkomende misvattingen voorgoed naar de prullenmand:

1) MYTHE: "Inkjettechnologie is duurder dan laser"

FEIT: Met inkjettechnologie krijgen klanten tot maximaal 4½ keer meer afdrukken met twee patroneninkt per kleur vergeleken met laserprinters.

Tot twee keer zoveel afdrukken met WFP-modellen dan met kleurenlaserprinters van de concurrentie

Tot 4½ keer meer afdrukken met WFP RIPS-modellen (Replaceable Ink Pack System) dan met kleurenlaserprinters en -kopieerapparaten

2) MYTHE: "Laserprinters zijn productiever dan inkjettechnologie"

FEIT: Inkjetprinters zijn tot 3½ keer sneller dan laserprinters met de eerste afdruk en kunnen het tijdverlies door interventies met tweederde terugdringen.

De tijd tot eerste afdruk voor WFP-modellen is tot 3½ keer korter dan bij laserprinters en kleurenkopieermachines

WFP-modellen zijn tot anderhalf keer sneller dan kleurenlaserprinters en -kopieerapparaten bij typische zakelijke afdruktaken van enkele pagina ‘s

Het tijdverlies voor interventies bij WFP-modellen is tot tweederde korter dan bij laserprinters

Het tijdverlies door gebruikersinterventie bij WFP RIPS-modellen kan tot 100% korter zijn dan bij kleurenlaserprinters- en -kopieermachines tijdens een productieserie van 40.000 afdrukken

—> Misvatting : Uit het recente onderzoek van Epson blijkt dat 67% van de respondenten gelooft dat laserprinters productiever zijn.

3) MYTHE: "Laserprinters bieden 'afdrukken van betere kwaliteit' dan inkjettechnologie"

FEIT:Inkjettechnologiebiedt professionele uitvoerkwaliteitdoor de vorm en het volume van de inktdruppels nauwkeurig te regelen.

Inkjetprinters met PrecisionCore hebben een tot drie keer hogere spuitkopdichtheid dan conventionele piëzo-printkoppen met native uitvoer van 600 of 720 dpi per afdrukchip

—> Misvatting : Uit het onderzoek blijkt dat 70% gelooft dat laserprinters een betere printkwaliteit bieden.

4) MYTHE: "Inkjettechnologie is lawaaierig"

FEIT: Inkjetprinter zijn tot 18% stiller dan laserprinters.

WFP-modellen zijn tot 18% (29,42 dBA) stiller dan laserprinters en -kopieerapparaten

—> Misvatting : Uit het onderzoek blijkt dat 66% gelooft dat laserprinter minder lawaaierig zijn dan inkjets.

5) MYTHE: "Inkjettechnologie is minder betrouwbaar dan lasertechnologie"

FEIT: Inkjetprinters vereisen minder vaak interventie dan laserprinters, waardoor ze betrouwbaarder zijn.

WFP-modellen beschikken over 'Reliability-certificering' van BLI, met tot 75.000 afdrukken zonder papierstoring en zonder serviceaanvragen

—> Misvatting : Uit het onderzoek blijkt dat 62% gelooft dat laser betrouwbaarder is dan inkjet.

6) MYTHE: "Inkjettechnologie is niet milieuvriendelijk"

FEIT: Inkjettechnologie is het beste in staat afval in verband met afdrukken te verminderen en verbruikt tot wel 82% minder energie dan laserprinters.

WFP-modellen produceren tot 95% (of 77 kilogram) minder afval dan laserprinters en laserkopieerapparaten bij afdrukken van 80.000 pagina's

WFP-modellen zijn tot 82% energiezuiniger dan laserprinters en laserkopieerapparaten

—> Misvatting : Uit het onderzoek blijkt dat 52% gelooft dat laser minder energie verbruikt en 62% gelooft dat laser minder afval produceert.

Afdrukken met de laserprinter is lange tijd de geijkte keuze geweest voor de kantooromgeving, maar doordat deze technologie weinig ruimte voor verdere ontwikkeling biedt, is zij nu voorbij gestoken door inkjet.

"Wij introduceerden onze WorkForce Pro (WFP)-serie van zakelijke inkjetproducten meer dan drie jaar geleden, met gebruik van onze PrecisionCore-technologie; een technologie die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de zware industriële markt. Door op PrecisionCore gebaseerde producten op de zakelijke markt te introduceren, zijn wij in staat gebleken snelle, kwalitatief hoogwaardige afdrukken te leveren voor de helft van de kosten van vergelijkbare laserproducten met een geringere milieubelasting, zoals uit de testresultaten van BLI blijkt", merkt Inge Bruffaerts, Channel Marketing Manager van Epson België op.

Aangezien steeds meer bedrijven de voordelen van inkjetafdrukken ten opzichte van afdrukken met laserprinters ontdekken, schat marktinformatiebureau IDC dat de inkjetsector snel zal groeien met een snelheid van 10,2% (CAGR) tot 2020. Het aantal inkjetprinters in de werkomgeving groeit met name in West-Europa, waar de markt voor zakelijke inkjetprinters 5,1% groeide in 2015 ten koste van laserprinters.

"Om de marktgroei te kunnen bijbenen en de kwaliteit en productiviteit van de printkop te maximaliseren, hebben we enorm geïnvesteerd in onze inkjettechnologie. Dit omvat tevens een investering van 400 miljoen euro in nieuwe productiefaciliteiten. We zijn van plan om nog eens 185 miljoen euro te investeren in PrecisionCore in de komende drie jaar", besluit Bruffaerts.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-04T14:03:00.000Z Epson


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.