Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Exmar NV reduceert de voetafdruk van zijn infrastructuur met 80%

Dit artikel delen:

Exmar NV is een energieleverancier, met 2500 medewerkers, dat op maat gemaakte energieoplossingen levert aan de gasindustrie. Het bedrijf biedt klanten innovaties op het gebied van offshore winning, transformatie, productie en opslag. Daarnaast verzorgen ze het zeetransport van vloeibaar aardgas, petrochemische gassen en vloeibare koolwaterstoffen.

Om toegang te krijgen tot zakelijke bestanden en applicaties gebruikte de werknemers van Exmar een Citrix oplossing in combinatie met VPN. De oplossing werkte over het algemeen prima, maar er waren de nodige uitdagingen. De oplossing was niet alleen ingewikkeld en duur, maar werknemers hadden vaak moeite om op afstand toegang te krijgen tot grote bestanden. De workloads en traffic waren hierbij de grootste uitdaging, met name wanneer medewerkers naar afgelegen locaties in Azië en Afrika moesten. 

David De Roock, IT Director bij Exmar zegt: “Citrix was te complex met veel virtuele servers, gelaagde opslagproblemen enz. Ik raakte de tel kwijt hoe vaak teamleden tijdens vergaderingen zeiden dat 'Citrix niet meer werkt'. Dit was storend voor onze dagelijkse bedrijfsvoering, waardoor we actie moesten ondernemen.” 

Waarom Parallels Awingu 

Exmar was daarom op zoek naar een eenvoudige workspace management oplossing, die naadloos te implementeren is en altijd en overal toegang biedt tot bestanden en applicaties. Er werd daarom gekozen om een pilot uit te voeren met zowel interne als externe gebruikers. Het algemene sentiment van degenen die bij de pilot betrokken waren, was dat Parallels Awingu het meest eenvoudig was om te gebruiken. De tijd die voorheen werd besteed voor het onderhouden van de Citrix-omgeving, kon nu worden gebruikt om processen en de omgeving te verbeteren. De leercurve was minimaal en twee weken later werd besloten dat een volledige uitrol de beste keuze was. 

De persoonlijke aandacht van het support team van Parallels Awingu was een andere doorslaggevende factor. Gedurende het weekend deden zich een paar kleine problemen voor en het support team van Parallels Awingu was meteen beschikbaar om het probleem op te lossen zonder dat eindgebruikers er last van hadden. 

Het resultaat 

Dankzij Parallels Awingu kon Exmar het grootste deel van zijn workloads verplaatsen naar vijf externe desktopcomputers, waardoor ze meer resources toegewezen kregen dan voorheen en minder laptops nodig hadden. Dit was niet alleen voordeliger maar het verbeterde ook de security, aangezien er altijd een verhoogd risico is als laptops worden meegenomen naar alle uithoeken van de wereld. Bovendien hoefde Exmar slechts vijf virtuele machines te gebruiken in plaats van vijfentwintig. 

Weggaan bij Citrix was dan ook van cruciaal belang voor Exmar om aanzienlijke kostenbesparingen en gebruiksgemak voor zowel IT-teams als eindgebruikers te realiseren:

  • Waar Exmar ooit vijfentwintig virtuele machines nodig had, zijn er nu nog maar vijf nodig;
  • De leercurve was minimaal dankzij de gebruiksvriendelijke en veilige uniforme werkruimte;
  • De pilot werd in twee dagen uitgerold en de volledige implementatie en het testen met 100 gebruikers duurde slechts 2 weken;
  • De totale licentiekosten werden jaarlijks met 66% verlaagd.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-15T17:17:12.000Z Alludo


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.