Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

VanRoey.be schenkt laptops aan Kempense scholen

Dat de COVID-19 maatregelen ook een invloed zou hebben op de scholen was voor VanRoey.be al snel duidelijk. Om te voorkomen dat er leerlingen uit de boot zouden vallen op digitaal vlak, kan Digital For Youth ook op hun steun rekenen. Zo heeft VanRoey.be in haar regio 50 gecleande laptops ter beschikking gesteld aan een 10-tal Kempense scholen. De technici zorgden er ondertussen voor dat High Tech Campus Turnhout (HT²O), het Sint-Pietersinstituut Turnhout, KOGEKA (Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee), Sint-Jan Berchmanscollege Mol en VIBO De Ring Turnhout hun toestellen in ontvangst mochten nemen. Ook Stella Matutina in Wuustwezel mag binnenkort een levering verwachten

Toen in maart de scholen noodgedwongen moesten sluiten o.w.v. het coronavirus COVID-19, sprongen veel kinderen ongetwijfeld een gat in de lucht. Met de Paasvakantie in het verschiet leek de studieachterstand aanvankelijk nogal mee te vallen. Nu de maatregelen ook na de Paasvakantie verlengd worden, dreigt een significant probleem. Vele scholen schakelen daarom over naar een systeem van ‘preteaching’ voor het aanbrengen van nieuwe leerstof. De discipline om deze studiemomenten consequent thuis in te plannen is één zaak. Het beschikken over de juiste tools, is echter een ander verhaal.

Dat ook in onze regio kwetsbare gezinnen getroffen worden door de strenge maatregelen staat vast. Leerlingen die thuis niet beschikken over een computer, kunnen taken op Smartschool niet afwerken. En lopen op deze manier meer leerachterstand op.    

Om te garanderen dat niemand uit de boot valt, zet DigitalForYouth.be vzw (een project van DNS Belgium en Close the Gap) zich in om 10.000 laptops te verzamelen voor het secundair onderwijs. Een initiatief waar ook VanRoey.be zijn steentje wil bijdragen.

Door 50 gecleande laptops (neem dit gerust ook letterlijk) ter beschikking te stellen aan een 10-tal Kempense scholen, helpen we alvast enkele leerlingen uit de nood. Onze technici zorgden er ondertussen voor dat High Tech Campus Turnhout (HT²O), het Sint-Pietersinstituut Turnhout, KOGEKA (Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee), Sint-Jan Berchmanscollege Mol en VIBO De Ring Turnhout hun toestellen in ontvangst mochten nemen. Ook Stella Matutina in Wuustwezel mag binnenkort een levering verwachten.       

De voorbije jaren mocht VanRoey.be al een flink steentje bijdragen aan de digitalisering in het onderwijs. Zo koos KOBA, de scholenkoepel van het Katholiek Onderwijs Bisdom Antwerpen, recent nog voor CTOUCH en VanRoey.be om de komende 4 jaar haar klaslokalen te moderniseren. In een maatschappij die steeds sneller digitaliseert is het belangrijk dat we leerlingen bij de les kunnen houden. Met onze bijdrage aan #DigitalForYouth wil VanRoey.be de bovenstaande scholen in deze moeilijke tijden ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-20T17:10:29.000Z VanRoey.be


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.