Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Numen dematerialiseert ruim 50 miljoen pagina’s

Dit artikel delen:
Meer dan 50 miljoen pagina’s gedematerialiseerd

Numen Europe, expert in de behandeling van vertrouwelijke documenten en gegevens, rondde onlangs met succes drie nieuwe digitaliseringsopdrachten af van notulenboeken en akten van de burgerlijke stand in het Groothertogdom Luxemburg. Binnen de openbare sector alleen al heeft Numen in de afgelopen 15 jaar ruim 50.000.000 registerpagina’s (of lijvige ingebonden boeken) van tientallen Belgische, Franse en Luxemburgse overheidsinstanties gedigitaliseerd. Digitalisering zorgt voor een duurzame instandhouding van het patrimonium en draagt bij tot betere opzoekingsprocedures in de documenten. Samengevat: een vlottere service naar de burgers toe.

Numen Europe is geen debutant op het vlak van digitalisering en dematerialisatie van documentair overheidserfgoed. Reeds in 2005 kreeg de onderneming (onder de toenmalige naam ‘Infotechnique’) de opdracht om het grondboek van de Franse Elzas-Moezelstreek te digitaliseren. Voor de digitalisering van de meer dan 40.000 boeken verspreid over 46 kadasterafdelingen in de departementen Bas-Rhin, Moselle en Haut-Rhin, werkte Numen nauw samen met IBM. Naast het digitaliseringsluik voorzag dit project eveneens de levering van een database en tools voor de onlineraadpleging van de documenten.

Hypotheekregisters in België

In 2015 haalde Numen Europe nog een belangrijke overheidsopdracht binnen, meer bepaald de digitalisering van de hypotheekregisters – 8 miljoen pagina’s – van de Belgische Federale Overheidsdienst Financiën. Dankzij de gedigitaliseerde registers zijn de papieren documenten in veiligheid: beschermd tegen diefstal, verlies, brand en waterschade. Het digitale archief van de hypotheekregisters leidde eveneens tot een fysieke ruimtebesparing. Het meest doorslaggevende resultaat is en blijft evenwel de vlottere dienstverlening.

De notulen van de gemeenteraden in Luxemburg

Sinds eind 2016, begin 2017 is Numen Europe ingeschakeld voor de digitalisering van de honderden notulenregisters en de akten van de burgerlijke stand van de gemeenten in het Groothertogdom Luxemburg. Het digitaliseringsproces draagt bij tot een vrijwaring van de originele documenten tegen beschadiging en een betere dienstverlening voor de bevolking die voortaan online toegang krijgt tot de informatie.

Over Groep Numen

Numen is een IT-dienstverlener die oplossingen uitgeeft en daarnaast dematerialiseringsdiensten en hosting verleent. Numen ondersteunt zijn klanten bij hun projecten inzake digitale transformatie, optimalisering van de klantrelatie en back-offices, documentbeheer en valorisering van culturele en gevoelige inhouden.

Dankzij zijn 980 medewerkers-experts is Numen de vertrouwde technologiepartner van meer dan 500 bedrijven in sectoren als banken en verzekeringen, vastgoed, gezondheid, uitgeverij, distributie, cultuur, industrie, human resources, maar ook van Europese instellingen en overheden.

De onderneming kan bogen op 50 jaar ervaring, Europese en lokale aanwezigheid (16 regionale vestigingen) en een BPO- en ontwikkelingscenter in Madagaskar. Numen noteert een jaarlijkse omzet van meer dan 65 miljoen euro. Meer info? Surf naar www.numen.fr - www.numeneurope.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-13T16:29:00.000Z Numen Europe


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.