Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Doe het zelf coating aanbrengen?

Dit artikel delen:

Vroeger zag u vaak alleen coatingvloeren in magazijnen, garages, werkplaatsen en showrooms. In de tijd van nu ziet u ook vaak genoeg een coatingvloer in een woning. De reden dat een coatingvloer vaak in een magazijn, garage, werkplaats of showroom ligt is omdat het een vloer is die ontzettend eenvoudig is qua onderhoud, hygiëne en veiligheid.

Als u zelf graag een vloercoating wilt leggen, dan kan dat natuurlijk! Als u dit zelf wilt doen kunt u kiezen voor een doe het zelf coating pakket! Hierin zitten de belangrijkste benodigdheden die u nodig heeft om uw vloer te coaten.

Een coatingvloer oogt ontzettend modern, als u een extra laag PU strong topcoat toevoegt, heeft dit hetzelfde effect als een gietvloer. Ook dit oogt super modern.  U kunt uw vloer voorzien van een ontzettend strakke en naadloze uitstraling met een frisse en ook nog een functionele afwerking in heel erg veel kleuren. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om kleine kleurvlokjes in uw vloer te strooien waardoor deze vloer er een speels effect aan over houdt. Hierin heeft u ontzettend veel variaties en keuzes qua kleur, deze doe het zelf coating is in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Coating

De benaming coating ziet u steeds meer voorbijkomen, deze benaming wordt namelijk heel veel toegepast. Een coating is een dun laagje materiaal dat op een ander materiaal is aangebracht. Dit dunne laagje voegt iets toe aan het onderliggende materiaal door het te bedekken.

Voor vloeren zorgt dit laagje ervoor dat de vloer goed beschermt wordt maar ook dat het decoratief is. Coatings worden op een makkelijk wijze aangebracht op de ondergrond, dit met behulp van een epoxy vachtroller.

De kosten van het leggen van een coating

als u ervoor kiest om een kant en klaar coatingpakket te kiezen, profiteert u op de prijs, aangezien u alle benodigdheden in één keer koopt. u heeft een vloercoating met een prijs vanaf €6,65 per m². De prijs van een vloercoating verschilt natuurlijk per toepassing.

Een coating leggen in een garage

een garagevloer moet natuurlijk tegen een stootje kunnen. Hier is een ontzettend simpele en goedkope oplossing voor. U kunt er voor kiezen om een vloercoating aan te leggen. De vloer wordt hierdoor voorzien van een strakke, stevige en een egale bovenlaag. Door zo’n coating laag ziet de garagevloer er niet alleen heel mooi uit, hij wordt ook beschermd tegen ontzettend veel dingen. Denk hierbij aan autobanden, verschillende vloeistoffen zoals olie en benzine. Naast dit is de vloer ook slijtvast, krasvast en stootvast.

Voordelen van een vloercoating

·         Er is een keuze uit heel veel verschillende kleuren

·         De vloer is van hoge kwaliteit

·         Je kunt je vloer extra veilig maken met een antislip coating

·         Je kunt een coating ontzettend makkelijk zelf aanbrengen

Vloercoating als winkelvloer

De meeste klanten die een winkel binnenkomen staan waarschijnlijk niet zo lang stil bij het feit hoe een winkelvloer eruit ziet. Wel is een vloer de basis voor een fijne uitstraling van een winkel. De klanten zullen het namelijk onbewust wel opmerken als een vloer bijvoorbeeld heel erg vies en beschadigd is, dit heeft dan ook invloed op hun koopgedrag. Met een vloercoating zou je zo’n eventueel probleem kunnen oplossen. Je kunt van een wat oude en versleten vloer snel een mooie en duurzame vloer maken! In deze blog heeft u kunnen lezen over het leggen van een coating, wat hier de voordelen van zijn enzovoort. Hopelijk heeft u hier wat aan gehad!  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-02T09:43:03.000Z Twenty Four Webvertising BV
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.