Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Unisys wapent bedrijven tegen cyberaanvallen

Dit artikel delen:
Unisys wapent bedrijven tegen cyberaanvallen

Unisys Corporation (NYSE: UIS) kondigt de lancering van een nieuwe reeks cyberweerbaarheidsdiensten aan om klanten te helpen met de voorbereiding op cyberaanvallen. Door simulatie van reële dreigingen kunnen effectieve procedures voor preventie van en reactie op zulke situaties worden ontwikkeld.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe dienst paste Unisys de wargaming-methodologie van het Amerikaanse Ministerie van Defensie aan en voegde daar richtlijnen van het Amerikaanse Nattional Institute of Standards and Technology aan toe. Vervolgens werd deze aangepast voor gebruik door klanten uit zowel de publieke als de particuliere sector. Unisys is in staat per klant snel de “meest waarschijnlijke”, “meest gevaarlijke” en “meest onwaarschijnlijke” dreigingen vast te stellen. Ook de mate waarin een klant voorbereid is op een crisis en de compleetheid van noodplannen worden door Unisys beoordeeld.

Deelnemers worden vervolgens in teams onderverdeeld en moeten door goed te reageren op bepaalde operationele en omgevingsveranderingen doelen behalen. Na de oefening krijgt het bedrijf een gedetailleerd verslag van Unisys, met daarin een uitgebreide analyse van de oefening en suggesties voor verbetering.

Het team dat deze diensten gaat aanbieden wordt geleid door Global Director John Bone, gepensioneerd legerkolonel en voormalig hoofd van het Wargaming, Concept Development and Irregular Warfare Center van het U.S. Joint Forces Command. In die rol leidde Bone de ontwikkeling en uitvoer van talloze wargames, waaronder één waarbij zestien overheidsagentschappen en de NAVO betrokken waren. De deelnemende partijen moesten reageren op internationale en georganiseerde criminele activiteiten met als doel lokale en regionale overheden te destabiliseren. Bone neemt deze uitgebreide ervaring mee naar Unisys.

“Er staat ongelooflijk veel op het spel voor security officers. Zij zijn verantwoordelijk voor het afwenden van dreigingen die leiden tot reputatieschade, devaluatie van een merk of verlies van klanten”, zegt Tom Patterson, chief trust officer bij Unisys. “Unisys’ weerbaarheidsdiensten maken een belangrijk deel uit van ons complete portfolio van veiligheidsdiensten. Daaronder bevinden zich advies op maat, geavanceerde oplossingen als Unisys Stealth® en ClearPath Forward™, efficiënte managed services en betrouwbare oplossingen voor zowel fysieke als cyberbeveiliging.”

Unisys biedt drie weerbaarheidsoplossingen die variëren van simpel tot complex en daarmee op elke specifieke behoefte aansluiten. Het gehele aanbod is gebouwd op het bewezen intellectuele eigendom van Unisys, op maat gemaakt door ervaren professionals en bedoeld om technologische en menselijke dreigingen af te wenden.

“Unisys’ weerbaarheids-wargaming onderscheidt zich door zijn mensen, programma’s en partnerschappen. Daardoor kunnen we zowel snel als voortdurend voor resultaten zorgen”, zegt Bone. “We opereren op een niveau dat bij de klant past, en snappen de uitdagingen waar ze mee kampen. We bouwen wargame-scenario’s die lijken op de echte dreigingen, en leiden, monitoren en analyseren oefeningen op basis daarvan. Vervolgens bieden we eerlijke feedback waar ze wat mee kunnen, en helpen hen zo weerbaarder te worden.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-13T09:27:00.000Z Unisys


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.