Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nieuwe Endpoint Security Client van Clavister

Dit artikel delen:
Nieuwe Endpoint Security Client van Clavister

Nieuwe Endpoint Security Client van Clavister biedt geïntegreerde bescherming van zakelijke endpoints tegen bekende en nieuwe bedreigingen op basis van wereldwijd verzamelde bedreigingsinformatie.

Clavister introduceert een nieuwe oplossing voor endpoint-beveiliging. De Endpoint Security Client beschermt pc’s en laptops, point-of-sale (POS)-systemen, IoT-apparaten en andere endpoints tegen bekende en nieuwe cyberbedreigingen zoals ransomware en spear phishing.

De Endpoint Security Client breidt de reikwijdte van de geavanceerde beveiligingsoplossingen van Clavister uit van zakelijke gateways tot endpoints buiten de netwerkrand. De nieuwe oplossing beschermt organisaties tegen de honderdduizenden nieuwe malware-varianten die dagelijks worden ingezet voor aanvallen op endpoints, gegevensdiefstal en het versleutelen en kapen van bedrijfsgegevens. De Endpoint Security Client onderschept alle inkomende bestanden, inspecteert die aan de hand van een database met malware-signatures en analyseert het gedrag om zowel bekende als nieuwe bedreigingen uit te filteren.

De oplossing omvat daarnaast het Data Loss Prevention System, dat het lekken van gevoelige informatie vanaf endpoints voorkomt en Application Control, dat beheerders in staat stelt om tot in het detail aan te geven welke applicaties op endpoints mogen worden uitgevoerd. De Endpoint Security Client is verbonden met een wereldwijd beveiligingsnetwerk waarvan ruim 500 miljoen andere endpoint-clients deel uitmaken. Zodra er nieuwe malware op een client wordt aangetroffen, wordt er in een kwestie van minuten een signature van gegenereerd en automatisch met alle andere clients gedeeld.

De Clavister Endpoint Security Client biedt een tweewegs firewall met indringerdetectie, antivirus- en anti-malwarefunctionaliteit, gedragsbewaking, bescherming tegen zero day-bedreigingen, applicatiebeheer, sandboxing, apparaatbeheer, contentbeheer, webfiltering en beveiligingsmechanismen voor eindgebruikers en het internet. Endpoints worden op deze manier op diverse niveaus beschermd tegen bedreigingen en aanvallen.

Via een beheerconsole in de cloud kunnen organisaties de client snel en eenvoudig installeren binnen elke bedrijfsinfrastructuur en op efficiënte wijze duizenden clients tegelijk beheren. De Clavister Endpoint Security Client maakt daarnaast een einde aan de noodzaak van aanvullende hardware en voortdurend onderhoud. De totale eigendomskosten worden daarmee tot een minimum beperkt.

De Clavister Endpoint Security Client is het resultaat van een technologische samenwerking met Bitdefender, de innovatieve leverancier van beveiligingssoftware. De oplossing vormt een aanvulling op het productaanbod van Clavister, dat ook next generation firewalls, draadloze access gateways en gevirtualiseerde security gateways voor telecombedrijven omvat. Clavister en Bitdefender werken samen aan de ontwikkeling van de beste beveiligingsoplossingen in hun soort met centrale beheermogelijkheden. Met de nieuwe oplossing komen de twee bedrijven tegemoet aan de vraag naar endpoint-beveiliging. Het totale omzetniveau van deze markt zal naar verwachting groeien van 8,23 miljard dollar in 2015 tot 14,01 miljard dollar tegen het einde van 2020. Dit vertegenwoordigt een jaarlijks gemiddeld groeipercentage van 11,22% tussen 2015 en 2020.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-16T10:32:00.000Z Clavister


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.