Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Intel Security vermindert fragmentatie security

Dit artikel delen:
Intel Security vermindert fragmentatie security

Intel Security heeft tijdens RSA Conference 2017 in San Francisco een nieuwe aanpak voor de cybersecurityindustrie gepresenteerd, die fragmentatie moet tegengaan en oplossingen van verschillende leveranciers aan elkaar koppelt. Daartoe komt het bedrijf met updates van geïntegreerde oplossingen, nieuwe partnerovereenkomsten en integratie van producten binnen de Intel Security Innovation Alliance en de Cyber Threat Alliance (CTA).

“Het transformeren van geïsoleerde technologieën tot één samenhangend securitysysteem is op dit moment zonder enige twijfel de grootste uitdaging voor organisaties”, zegt Chris Young, senior vice president en general manager van de Intel Security Group. “We moeten het gevecht met onze tegenstanders niet alleen aangaan. Mensen, producten, organisaties en industrieën moeten met elkaar samenwerken om de fragmentatie in security tegen te gaan. Dat is mogelijk door middel van automatisering, partnerschappen en coherente, uniforme architecturen.”

Organisaties hebben dringend behoefte aan vertrouwde partners die met elkaar samenwerken om de huidige fragmentatie van technologieën te verminderen. Om hierin te voorzien komt Intel Security met een aantal nieuwe productintegraties en updates, nieuwe partnerovereenkomsten en meer samenwerkingsmogelijkheden op basis van open source en standaarden. Alles erop gericht om de effectiviteit van de securityinfrastructuur te vergroten via een groot, open ecosysteem.

Groei van het ecosysteem en meer samenwerking binnen de industrie
Dankzij nieuwe open source connectors voor McAfee Threat Intelligence Exchange (TIE) en McAfee Active Response (MAR) kunnen toepassingen nu makkelijker gebruikmaken van deze tools. Hiermee is het mogelijk om endpoints te analyseren en de reputatie van bestanden in te stellen.

Intel Security is tegemoet gekomen aan de vraag van klanten om de Python-client voor OpenDXL sneller beschikbaar te stellen. Deze client kan nu worden gedownload. Daarnaast zijn er nieuwe OpenDXL-connectors voor McAfee ePolicy Orchestrator (ePO). Hiermee worden de meest gebruikte mogelijkheden van het McAfee ePO-platform opengesteld, zodat meer toepassingen centraal beheerd kunnen worden via deze efficiënte beheertool. Zo is het mogelijk om snel beleidsregels toe te wijzen en af te dwingen, kunnen systemen worden ingedeeld in groepen en kunnen acties voor die groepen worden gestart.

Nieuwe partnerovereenkomsten
Er zijn 15 nieuwe bedrijven toegetreden tot de Intel Security Innovation Alliance: Absolute Software, Bay Dynamics, Cyphort, DFLabs, Digicert, Dropbox, Evident.io, Fireglass, Kaspersky Labs, Opswat, Radware, SailPoint, SAS Institute, SS8 Networks and ThreatConnect.

Daarnaast deelt Intel Security nu dreigingsinformatie via het Cyber Threat Alliance Platform (CTAP) en zal het CTAP verder integreren in zijn producten. CTAP is een platform waarmee leden van de Cyber Threat Alliance dreigingsinformatie (Threat Intelligence) met elkaar kunnen uitwisselen. Hiermee kunnen Intel Security en de andere CTAP-leden sneller nieuwe aanvalscampagnes detecteren en analyseren, zodat klanten sneller hiertegen beschermd zijn.

De Cyber Threat Alliance is nu een volledig onafhankelijke organisatie, met een president, een board of directors en commissies. De funding is afkomstig van de leden die de organisatie hebben opgericht: Check Point, Cisco, Fortinet, Intel Security, Palo Alto Networks en Symantec. Elk van deze leden heeft $1 miljoen toegezegd voor de komende twee jaar.

Voor meer informatie over de Intel Security Innovation Alliance: securingtomorrow.mcafee.com/business/sia-ecosystem-updates.
Voor meer informatie over het OpenDXL initiatief: mcafee.com/dxl or https://github.com/opendxl.
Voor meer informatie over Cyber Threat Alliance, zie de aparte aankondiging: http://cyberthreatalliance.org.
Meer het materiaal over de aankondigingen van Intel Security tijdens RSA: https://newsroom.intel.com/press-kits/2017-rsa/.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-16T14:22:00.000Z Intel Security


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.