Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Selligent ontvangt ISO 27018 certificatie

Dit artikel delen:
Selligent ontvangt ISO 27018 certificatie

Selligent, leverancier van oplossingen voor relationship marketing op basis van inzicht in de consument, heeft in Europa de ISO 27018 certificatie ontvangen. Dat bewijst dat Selligent voldoet aan de strenge eisen voor de bescherming van persoonsgegevens in de cloud. Het bedrijf is een van de eerste leveranciers van omnichannel marketingoplossingen die klaar is voor de nieuwe Europese regelgeving rond de privacy van gegevens. Die wordt op 25 mei 2018 van kracht als onderdeel van de General Data Protection Regulation (GDPR).

De nieuwe ISO 27018 certificatie van Selligent is een aanvulling op de bestaande internationale ISO 27001 certificatie, die de beveiliging omvat van de interne informaticasystemen en gegevens. Samen verzekeren deze certificaten dat de nodige protocollen bestaan om te beschermen tegen dataverlies bij Selligent en zijn klanten.

“We zijn erg trots dat Selligent een van de eerste providers van marketingtechnologie is die wordt gecertificeerd in Europa, aangezien we ons volledig inzetten om onze klanten het hoogste niveau van gegevensbeveiliging te bezorgen”, zegt André Lejeune, CEO van Selligent. “Deze certificatie is de nieuwste erkenning van onze controlemechanismen die klanten beschermen tegen datalekken en andere beveiligingsproblemen. We blijven aanvullende certificatie voor databeveiliging nastreven in Europa en Noord-Amerika.”

Het ISO 27018 certificaat wordt uitgereikt door het ‘Institut fur Auditierung und Zertifiziering GmbH’. Het bevestigt dat Selligent in heel Europa voldoet aan de gedragscode voor informaticatechnologie en beveiligingstechnieken voor de bescherming van persoonsgegevens in de publieke cloud. Selligent werd gecertificeerd vanwege de veilige werking van zijn software en service-oplossingen. Ook de interne netwerken van Selligent, onderzoekssoftware en ontwikkelingsprocessen werden onderzocht. Uit deze certificatie-audit is gebleken dat de eisen voor de standaard ISO/IEC 27018:2014 worden vervuld in combinatie met de ISO/IEC 27001:2013 certificatie van het Security Management System.

ISO 27018 is de eerste internationale gedragscode voor privacy in de cloud. Ze werd gebaseerd op de Europese regelgeving rond gegevensbescherming en geeft cloud service providers (CSP’s) die persoonsgegevens verwerken specifieke instructies rond de risico-inschatting en implementatie van de allernieuwste controlemechanismen om persoonsgegevens te beschermen. De snelle certificatie wijst op het engagement van Selligent om te voldoen aan de strenge eisen voor gegevensbeveiliging van de GDPR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-16T16:29:00.000Z Selligent


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.