Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Gemalto biedt Microsoft beveiligingsdiensten aan

Dit artikel delen:
Gemalto biedt Microsoft beveiligingsdiensten aan

Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, maakt bekend dat klanten van Microsoft Azure Information Protection nu ook kunnen profiteren van de nieuwe ‘Hold Your Own Key’-functionaliteit (HYOK) met Gemalto’s SafeNet Luna Hardware Security Modules (HSM's). De integratie stelt streng gereguleerde organisaties in staat om hun encryptiesleutels te beheren, te bezitten en op te slaan in hun eigen, lokale HSM's en veilig gegevens te delen met behoud van de volledige controle. Met deze oplossing kunnen bedrijven het gegevensbeschermingsbeleid en bedrijfsprocessen eenvoudig op elkaar afstemmen zonder in te leveren op de integriteit en veiligheid.

De SafeNet Luna HSM maakt de HYOK-functionaliteit mogelijk via ondersteuning voor Microsofts Active Directory Rights Management Services (AD RMS). Bedrijven hebben de optie om een AD RMS-beschermingsbeleid te gebruiken voor ‘top secret’ data en een RMS-beschermingsbeleid van Azure voor gevoelige gegevens. Bedrijven kunnen de Azure Information Protection gebruiken om interne en externe samenwerkingsverbanden te beveiligen. De integratie van SafeNet Luna HSM in Azure Information Protection’s HYOK-functie behoudt de gebruikerservaring en vereist geen verandering in de uitrol. Klanten controleren de toegang tot gevoelige gegevens door een beschermingsbeleid en gebruiksrechten te definiëren. Alle andere informatiebeschermingsfuncties, zoals het traceren en terugroepen van documenten, blijven behouden.

“Organisaties die Microsoft Azure Information Protection-diensten gebruiken, hebben nu toegang tot de handige beveiligingsfuncties die ze gewend zijn, zonder de eigendom en controle over hun encryptiesleutels te overhandigen aan de cloudprovider”, zegt Dirk Geeraerts, identity en data protection expert bij Gemalto. “Door de SafeNet Luna HSM te combineren met de Azure Information Protection’s HYOK-functionaliteit kunnen klanten op maat gemaakte gegevensbeschermingscontroles blijven toepassen zonder de veiligheid of operationele transparantie van een applicatie in het gedrang te brengen.”

Dan Plastina, Partner Director, Information and Threat Protection bij Microsoft Corp.: “Microsoft Azure Information Protection maakt selectief gebruik van lokale AD RMS-diensten mogelijk in een Hold Your Own Key configuratie (HYOK) voor klanten met streng gereguleerde gegevens. Gemalto’s SafeNet Luna HSM's kunnen naadloos worden geïntegreerd in deze hybride Azure Information Protection-configuratie, waardoor klanten over alle gespecialiseerde bescherming beschikken die ze nodig hebben.”

Gemalto’s SafeNet Luna HSM's behoren tot de best presterende, veiligste en gemakkelijkst te integreren HSM-oplossingen die op dit moment op de markt beschikbaar zijn. Zij vergemakkelijken het naleven van de regels en bieden de hoogste gegevensbescherming voor bedrijven en financiële- en overheidsinstellingen. In tegenstelling tot andere methoden voor de opslag van encryptiesleutels, die encryptiesleutels buiten de HSM in een ‘trusted layer’ plaatsen, worden de sleutels door SafeNet Luna HSM’s in hardware opgeslagen om de volledige levenscyclus van de sleutel te beschermen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-22T11:08:00.000Z Marcommit


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.