Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Mobotix Mx6 dual-camera’s met snellere processor

Dit artikel delen:
Mobotix Mx6 dual-camera’s met snellere processor

Met de outdoor-dualcamera's M16, D16, S16 en V16 introduceert Mobotix de nieuwe 6MP-cameraserie Mx6. Het uiterlijk van dit model is ten opzichte van de nog steeds beschikbare x15-camera's onveranderd gebleven. De innovaties bestaan uit een snellere processor en intelligentere camerasoftware.

Dubbele prestaties en meer intelligentie
De Mx6-serie gebruikt een krachtigere processor, die bij dezelfde resolutie tot en met twee keer zoveel beeldopnames per seconde levert. Er worden bijvoorbeeld tot wel 34 beelden per seconde in full HD opgenomen, waardoor de camera’s snelle bewegingen beter registreert. De nieuwe cameraserie is niet alleen sneller, maar heeft ook meer capaciteit voor softwaretoepassingen, zoals een 3D-bewegingsanalyse en kentekenplaatherkenning in de camera. Door regelmatige software-updates neemt het prestatievermogen van de intelligente camera’s tijdens de levensduur continu toe. Daardoor is een investering in een Mx6-camerasysteem toekomstbestendig.

Heldere beelden in MxPEG en H.264
De Mx6-serie levert tegelijkertijd videogegevens in maar liefst drie verschillende formaten: MxPEG, MJPEG en voor het eerst ook in H.264. Zo kunnen Mobotix-gebruikers de correcte codec voor hun toepassing selecteren en bijvoorbeeld met MxPEG voldoen aan de vereisten voor een hoge beeldkwaliteit, of met H.264 aan de compatibiliteit met een industriestandaard. Bovendien bieden de Mx6-camera's nu al basisfuncties van ONVIF, een globale, open interfacestandaard. De volledige ONVIF-compatibiliteit (www.onvif.org) wordt met een van de volgende firmware-updates bereikt. Het nieuwe camerasysteem Mx6 is door RTSP/Multicast beduidend flexibeler en krachtiger. Multicast maakt de gelijktijdige toegang tot de camera van een willekeurig aantal gebruikers mogelijk, zonder dat daardoor de frame rate wordt verlaagd.

Intelligente preventie is de toekomst
Bij de nieuwe Mx6 dual-camera’s biedt Mobotix’s decentrale systeemarchitectuur extra voordelen: naast de hoge beeldkwaliteit, robuustheid en beveiliging tegen uitval maken de intelligente camera’s van Mobotix een betrouwbaar alarmmanagement mogelijk. De camera's leveren niet alleen scherpe beelden, maar analyseren tevens alle verzamelde gegevens, herkennen gevaren, starten automatisch maatregelen om het gevaar af te wenden en voorkomen economische schade door diefstal, vandalisme of brand.

3D-detectie met MxActivitySensor 2.0
Alle niet-hemisferische camera’s van Mobotix ondersteunen tevens de onlangs geïntroduceerde MxActivitySensor 2.0 voor intelligente 3D-bewegingsdetectie. MxActivitySensor 2.0 maakt automatisch onderscheidt tussen een inbreker op een dak en bijvoorbeeld vogels, of personen die zich bij een hek of poort bevinden, versus bewegende dieren, om wel of geen alarmmelding te genereren. Met als belangrijkste voordeel aanzienlijk minder onterechte alarmmeldingen. Tenslotte registreert de eveneens toegevoegde MxMultiSense-sensor ook het geluidsniveau, beweging (PIR), temperatuur en helderheid in detectiegebieden die net buiten het bereik van de optische cameralenzen vallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-20T14:05:00.000Z Mobotix


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.