Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

STANLEY GUARD app geeft veilig gevoel

Dit artikel delen:

STANLEY Security Belgium lanceert STANLEY GUARD, een smartphone-applicatie die waakt over de veiligheid van mensen die zich vaak onveilig voelen, op verlaten plekken werken of nachtshiften draaien. Met een simpele shake van of tap op de smartphone, wordt er een alarmcentrale verwittigd. De app is reeds in verschillende landen een groot succes en is nu ook beschikbaar op de Belgische markt.

Iedereen kan zich wel een situatie inbeelden waarin men zich onveilig voelt. Een dokter die ‘s nachts op patiëntenbezoek gaat, een restaurateur die dagelijks de inhoud van de kassa naar de bank brengt, scholieren die huiswaarts keren na een fuif, een bejaard koppel dat nog thuis woont … Voor zulke situaties biedt STANLEY Guard een geschikte oplossing. Olivier Dewit, Sales Manager STANLEY Security Belgium, legt uit: “Van zodra men zich in een onveilige situatie bevindt, volstaat een simpele shake van of tap op de smartphone. Het toestel stuurt dan een alarmsignaal naar een zelfgekozen contactpersoon of naar onze eigen alarmcentrale die 24/7 beschikbaar is. Tegelijkertijd geeft de smartphone ter plaatse een luid alarmsignaal en er worden beeld- en geluidsopnames gestart die worden doorgestuurd naar de contactpersonen of de alarmcentrale. Zij nemen dan contact op met de persoon in gevaar. Wanneer een antwoord uitblijft, worden de hulpdiensten gewaarschuwd.”

De app werd ontwikkeld voor Apple, Android, Blackberry en Windows en biedt nog tal van andere mogelijkheden. “Zo is het mogelijk om op voorhand een route in te stellen met een bepaalde timing”, legt Olivier Dewit uit. “Bij aankomst kan men laten weten dat men veilig is aangekomen. Bij afwijking van de timing gaat er een alarm af. In het buitenland zien we dat deze optie heel populair is bij alleenwerkers (bijv. dokters of nachtwakers) of scholieren die alleen naar school gaan.”

STANLEY Security biedt ook de mogelijkheid om alarm te slaan via een armband met alarmknop. Ideaal om de alarmcentrale discreet te verwittigen of wanneer de smartphone zich niet binnen handbereik bevindt. Ook wanneer de telefoon of de persoon valt, wordt er een noodoproep verstuurd, zelfs wanneer de telefoon stuk is. Een perfecte oplossing voor bijvoorbeeld oudere mensen die nog alleen wonen.

De app wordt aangeboden via een abonnementsformule. Reeds vanaf xx euro/maand is STANLEY Guard beschikbaar. Olivier Dewit besluit: ‘Voor minder dan de prijs van een kop koffie per dag, kan men rekenen op ‘s werelds meest geavanceerde persoonlijke beveiliging. In de andere landen waar de app tot nu toe beschikbaar is, merken we dat mensen dit graag betalen om met een gerust gemoed te gaan werken of de baan op te gaan.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-21T10:20:53.000Z Evoke


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.