Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Flowmon monitoring voor hybride IT-omgevingen

Dit artikel delen:

Flowmon Networks lanceert het wereldwijde initiatief: ‘It’s Flow time’, met als doel bedrijven bewuster te maken van de verschillen tussen oude en nieuwe netwerkmonitoring. Van oudsher gebruikte ´packet capture’ oplossingen bieden tegenwoordig onvoldoende inzicht en schaalbaarheid voor steeds complexere en snellere netwerkinfrastructuren. Nieuwe generatie ‘flow data’ gebaseerde oplossingen leveren zowel het benodigde realtime gedetailleerde inzicht op, als een grotere schaalbaarheid, tegen lagere kosten. In Nederland gebruikt onder andere de NaWas, van de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP), al enkele jaren deze technologie.

Toenemende dynamiek en diversiteit

De toenemende dynamiek en diversiteit van netwerkinfrastructuren stellen organisaties voor een steeds grotere uitdaging bij het monitoren van al hun dataverkeer. Door de hogere snelheden, blinde vlekken bij cloudmigraties, IoT en software defined networking, worden ‘packet capture’ oplossingen minder effectief en aanzienlijk duurder.

“Packet capture monitoringoplossingen zijn ontworpen in een tijdperk dat de huidige dynamiek en diversiteit van netwerk nog onvoorstelbaar waren”, zegt Jiri Tobola, CEO van Flowmon Networks. “Tegenwoordig functioneren deze nog wel voor bepaalde toepassingen, maar missen ze de flexibiliteit, schaalbaarheid en het gebruiksgemak van flow data gebaseerde monitoring. Steeds meer praktijkervaringen bevestigen de genoemde verschillen.”

Monitoren van hybride en 100G-netwerken

Flowmon levert een oplossing voor netwerkmonitoring en -diagnose die gebruik maakt van verrijkte flowdata. Oftewel een combinatie van NetFlow & IPFIX met applicatie- en performancemonitoring, die flexibel schaalbaar is voor fysieke, virtuele, cloud en hybride IT-omgevingen, tot zelfs 100G. Maar ook functionaliteit voor het analyseren en oplossen van service- en configuratieproblemen, gebruiksrapportages, capaciteitsplanning en zowel QoS- als ‘east-west’ monitoring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-17T12:51:03.000Z Flowmon Networks


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.