Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Het beste van mens & machine in beveiliging

Dit artikel delen:

Beveiliging aan de rand van het netwerk is niet langer voldoende om organisaties te beschermen tegen gerichte aanvallen. En vanwege het aanhoudende tekort aan vakkundige experts in cybersecurity is het voor veel organisaties ook niet altijd een haalbare kaart om zelf beveiligingsmogelijkheden te ontwikkelen. Toch hebben bedrijven het gevecht om hun netwerken en data veilig te houden niet op voorhand verloren. F-Secure, de wereldwijd actieve specialist in cybersecurity, heeft een endpoint detection and response (EDR)-oplossing bedacht die beveiligingsexpertise combineert met geavanceerde technologie om bedrijven te helpen met het detecteren van bestandsloze aanvallen, pogingen om toegangsrechten te bemachtigen en andere slimme tactieken van cybercriminelen. In België is deze oplossing beschikbaar via de erkende partners van de distributeur Deltalink.

F-Secure Rapid Detection & Response is een oplossing die bedrijven zonder grote IT- en beveiligingsteams de geavanceerde mogelijkheden biedt die ze nodig hebben om zich te beschermen tegen gerichte cyberaanvallen, al dan niet met de hulp van een managed service provider. 

F-Secure Rapid Detection & Response combineert niet-belastende sensoren op endpoints met geavanceerde mogelijkheden voor gegevensanalyse. De oplossing wordt daarnaast ondersteund door artificial intelligence die door F-Secure is ontwikkeld en voortdurend wordt geoptimaliseerd voor de bewaking van endpoints op kwaadaardige activiteit. Als de oplossing een geavanceerde bedreiging detecteert, voorziet die IT-afdelingen of hun managed service provider van aanbevelingen ten aanzien van de incidentrespons. F-Secure Rapid Detection & Response kan ook worden geconfigureerd om automatisch maatregelen te treffen om aanvallen in te dammen.

Organisaties kunnen voor aanvullende ondersteuning terecht bij één van de partners van distributeur Deltalink die door de experts van F-Secure zijn getraind en gecertificeerd en wordt ondersteund om complexe beveiligingsproblemen aan te pakken. Dit maakt het mogelijk om aanvallen snel te stoppen en terug te keren naar de normale gang van zaken.

De oplossing ondersteunt producten voor endpoint bescherming door een extra beveiligingslaag toe te voegen. Bedrijven kunnen op deze manier zowel gangbare als gerichte cyberaanvallen voorkomen, detecteren en stoppen. De belangrijkste mogelijkheden van F-Secure Rapid Detection & Response zijn:

  • Direct contextueel inzicht in de status en beveiliging van IT-omgevingen
  • Beschermt gevoelige informatie door snelle detectie van beveiligingsincidenten
  • Zorgt bij aanvallen voor een snelle incidentrespons met automatisering en gericht advies.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-09T16:52:12.000Z Deltalink


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.