Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Authus 802.1x wint terrein

Dit artikel delen:

Authus 802.1x is een door HENZ ICT ontwikkelde netwerk beveiligingsoplossing op basis van 802.1x authenticatie. Authus 802.1x is inmiddels operationeel bij een aantal grote onderwijsinstellingen en bij de grootste veiligheidsorganisatie van Nederland. De kracht van Authus 802.1x, zo blijkt in de praktijk, is gelegen in de flexibiliteit, de performance en het feit dat Authus werkt met alle merken netwerkapparatuur.

Flexibiliteit

De 802.1x authenticatie methode zorgt ervoor dat een device, mobiel of bedraad, pas na een succesvolle authenticatie op het netwerk toegelaten wordt. Tijdens dat proces kent Authus een profiel aan het device toe en dat profiel bepaalt in welk VLAN het device terecht komt. De flexibiliteit van Authus komt met tot name tot uiting doordat de applicatiebeheerder zelf profielen en validatieregels kan aanmaken en kan bepalen in welke volgorde deze, pre- of postprocessing, worden toegepast. Tijdens de validatie kunnen authenticatiegegevens opgehaald worden uit alle mogelijke soorten bronnen, zoals LDAP, CMDB, SCCM, certificaten en alle mogelijke interne en externe databases. En is dat allemaal nog niet genoeg dan bedenkt HENZ ICT een maatwerkoplossing.

Performance

De Authus 802.1x netwerk beveiligingsoplossing, die van de Radiator AAA software gebruik maakt, blijkt in de praktijk een geweldige performance te leveren. Op het gezamenlijke netwerk van een hogeschool en een universiteit zijn vaak meer dan 35.000 devices gelijktijdig actief. Voor de opslag van de enorme hoeveelheid logdata wordt van een speciale database gebruik gemaakt. Op basis daarvan kunnen voor beheerdoeleinden razendsnel dashboards en overzichten getoond worden.

Alle merken netwerkapparatuur

Waar de concurrentie voor VLAN load balancing gebruik moet maken van de intelligentie van hun eigen merk netwerkapparatuur voorziet de Authus software zelf in VLAN load balancing. Dat werkt met ieder merk netwerkapparatuur en laat gebruikers vrij in hun toekomstige keuzes.

Meer weten over Authus 802.1x

Voor meer informatie kunt u de Authus brochure downloaden op www.henz.nl, contact opnemen met HENZ ICT, +31 (0)20 895 0 895, of een mailbericht sturen aan sales@henz.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-10T16:09:30.000Z Henz ICT


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.