Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Dimension Data publiceert Tech Trends 2019

Dit artikel delen:

Dimension Data publiceert het Tech Trends 2019-rapport, samengesteld door zijn team van technologie-experts. Het rapport biedt een overzicht van de fundamentele trends die in 2019 het bedrijfstechnologische landschap zullen vormgeven op het vlak van klantenervaring, cyberveiligheid, digitale bedrijven, digitale infrastructuur, de digitale werkplaats, de technologische toekomst en diensten.

In het rapport stelt Ettienne Reinecke, CTO, dat de digitale transformatie in 2019 eindelijk werkelijkheid zal worden. Hij voorspelt een grote disruptieve golf, waarbij innoverende bedrijven de vruchten zullen plukken van hun langetermijnprojecten.

Transformatieprojecten worden vaak aangehaald, maar zelden verwezenlijkt. Nu baanbrekende technologieën als AI, zelflerende machines en procesautomatisering via robotica stilaan volgroeid zijn, komen die projecten eindelijk tot leven. Ettiene Reinecke: “Tot nu toe werden innovatieve technologieën in onze sector voornamelijk theoretisch vernoemd, zonder duidelijk beeld van hoe zulke krachtige nieuwe innovaties ingezet kunnen worden. Denk daarbij aan analytics, zelflerende machines, artificiële intelligentie, blockchain en containers.”

“Daar komt nu verandering in. Disruptieve technologieën worden steeds algemener toegepast en vinden overal ingang. In 2019 zullen we de meest innoverende bedrijven een digitale transformatie zien ondergaan met grote impact. En de volgende drie jaar zullen er zo nog veel meer volgen. Digitale transformaties zullen een vast onderdeel worden van de kernprocessen en -technologieën die we gebruiken en uiteindelijk volledig ingeburgerd raken. In 2019 zullen de koplopers hun achtervolgers afschudden en zullen er in verschillende sectoren belangrijke machtswissels plaatsvinden.”

De whitepaper ‘Tech Trends 2019’ is geschreven door de technologie-experts van Dimension Data en lijst vijf grote trends op die in 2019 vorm zullen geven aan het bedrijfstechnologische landschap:

  • Procesautomatisering via robotica zal klantenervaring hervormen: de exponentiële groei van procesautomatisering door middel van robotica – zoals zelflerende machines, AI en heuristische neurale netwerken – zal bedrijven in staat stellen om scenario’s te combineren, hun inzichten te vergroten en realtime voorspellende beslissingen te maken over de behoeften en het gedrag van hun klanten.
  • Organisaties richten zich voor cyberveiligheid op cloudgebaseerde platformen: na verschillende datalekken in 2018 zullen cloudgebaseerde beveiligingsdiensten in 2019 aan populariteit winnen. Beveiligingssystemen in de cloud werken met open API’s, waardoor beveiligingsteams snel en relatief eenvoudig nieuwe technologieën op het platform kunnen implementeren. Dat zorgt ervoor dat klanten up-to-date blijven in een omgeving waar nieuwe bedreigingen steeds sneller de kop opsteken.
  • Infrastructuur wordt volledig programmeerbaar: bedrijven zullen gebruikmaken van verschillende cloudplatformen en steeds vaker een beroep doen op Software-as-a-Service (SaaS). Dankzij volledige programmeerbaarheid kunnen organisaties zich snel aanpassen aan het evoluerende bedrijfslandschap en efficiënter gebruikmaken van hun applicaties en data.
  • Applicaties worden slimmer en persoonlijker: het komende jaar zullen applicaties input van gebruikers verzamelen en hun eigen functionaliteit aanpassen voor een verbeterde gebruikerservaring. Artificiële intelligentie en zelflerende machines zullen werknemers in staat stellen om productiever te werken.
  • De waarde van data staat centraal: de komende periode zal de focus verplaatsen naar de échte waarde van data. Zo ontstaat er een hernieuwde interesse in de implementering van telemetrie en dataverzameling en -verrijking. Gegevens vormen de kern van de digitale transformatie en worden een bron van nieuwe inkomstenstromen die verder gaan dan traditionele inkomstenstromen. De behoefte aan ‘rich data’ zal leiden tot IT-investeringen en een verandering van de informatiearchitectuur meebrengen.

Download het volledige rapporten kom meer te weten over elke technologietrend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-08T14:34:48.000Z Dimension Data


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.