Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SecureLink publiceert Annual Security Report

Dit artikel delen:

In 2018 kregen bedrijven met minder dan duizend werknemers met vijf keer meer incidenten per persoon af te rekenen. SecureLink licht deze trend en andere ontwikkelingen toe in zijn jaarlijkse beveiligingsrapport.

SecureLink, een toonaangevende onafhankelijke Europese leverancier van cybersecurity-oplossingen, publiceert vandaag zijn jaarlijkse beveiligingsrapport voor 2018. De onderneming heeft dit jaar in haar Cyber Defense Center meer dan een kwart miljoen beveiligingsincidenten geanalyseerd. Door al die gegevens te onderzoeken, legt SecureLink de huidige trends en ontwikkelingen bloot. Een kleine greep uit de inzichten en conclusies:

  • Bedrijven met minder dan duizend werknemers krijgen met vijf keer meer incidenten per persoon af te rekenen dan grote ondernemingen.
  • Gemiddeld gezien zijn de incidenten ernstiger geworden, maar het aantal kritieke incidenten is afgenomen.
  • Het aantal cryptojackingaanvallen schommelt mee met de prijs van de bitcoin, waardoor criminelen hun toevlucht nemen tot ransomware.
  • Ervaren criminelen voeren semidoelgerichte aanvallen uit, met een combinatie van sabotage en afpersing.

Thomas Fetten, CEO van SecureLink: “In 2018 zagen we nieuwe soorten aanvallen opduiken, maar het gedrag van mensen is en blijft het zwakke punt. De meeste organisaties zijn goed gewapend tegen courante aanvallen, maar doorgewinterde criminelen en APT's schakelen momenteel een versnelling hoger. De waardevolle informatie die we elke dag verzamelen met anderen delen en de meest complexe uitdagingen op het vlak van cybersecurity aangaan: dat is ons doel.”

Eward Driehuis, Chief Research Officer: “Cybercriminelen zijn niet langer onze enige zorg. APT-groepen hebben verschillende redenen voor hun aanvallen: vernielingen, spionage en diefstal. Vaak zijn de getroffen ondernemingen niet meer dan 'collateral damage'. Ervaren criminelen gaan subtieler te werk, waardoor we onze risicomodellen moeten bijsturen.”

SecureLink waarschuwt dat niet alle aanvallen te voorkomen zijn. “De voorbije jaren is de technologie enorm vooruitgegaan”, legt Fetten uit. “Heel wat incidenten die enkele jaren geleden een manuele ingreep vereisten, kunnen we tegenwoordig automatisch voorkomen. Nu het aantal doelgerichte aanvallen toeneemt, moeten veel organisaties ook gaan nadenken over detectie en respons. Dankzij EDR (Endpoint Detection & Response) en MDR (Managed Detection & Response) is het namelijk mogelijk om nieuwe incidenten aan te pakken.”

Meer details in het jaarlijkse beveiligingsrapport voor 2018 van SecureLink

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-06T17:25:13.000Z SecureLink


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.